31 December 2011

Wishlist Of 2012

Today is the last day of 2011! Cepat2! Update Wishlist 2012 sebelum terlambat!
Hehehe.Macam tahun2 lepas, tahun ni pun aku ada wishlist. Alhamdulillah, apa yang aku nak dalam list 2011 telah dapat aku tunaikan dengan jayanya. Thank You Allah :)
Cuma Wishlist 2012 agak berbeza sedikit dengan wishlist tahun2 sebelumnya. Selalu aku ada wishlist yang panjang berjela-jela tak hengat, kan. Tapi tahun ni cuma satu je benda dalam wishlist aku...

AKU BERHARAP DAN BERDOA SEMOGA MAJLIS PERKAHWINAN YANG AKAN DIADAKAN NANTI BERLANSUNG DENGAN LANCAR DAN JAYANYA TANPA ADA SEBARANG HALANG DAN KECACATAN.
SEMOGA SEMUA YANG DIRANCANG OLEH AKU DAN KELUARGA BERJAYA DILAKSANAKAN.
SEMOGA KAMI MENJADI PASANGAN YANG BAHAGIA SAMPAI SYURGA.
INSYAALLAH.

Sama-sama kita doakan. Amin.

27 December 2011

Suaya Preloved.

Walaupun aku sibuk dengan persiapan nak kahwin, sempat jugak tu buat busines online. *kau memang gigih!* Ni adalah blog aku. Preloved Blog. Mula2 nak buat busines barang2 preloved, lepas tu teringat pulak pasal busines bra bag aku yang senyap je. Makanya, aku pun memulakan promosi. *sempat uols!* Di mana ada kemahuan di situ ada jalan, kan? Popeye pon sangatlah supportivenya siap nak tolong promotekan kat member2 dia lagi. *love~love~love~*

Sebenarnya masa mula2 aku nak buat blog jual barang preloved ni Mak tak bagi pon. Dia memang tak suka aku kerja/jual barang2 ni semua. Aku pun tak faham kenapa. Memang aku tau Ayah mampu je nak bagi aku duit untuk beli2 semua benda untuk wedding aku ni tapi aku kalau boleh untuk hantaran Popeye aku nak beli semua pakai duit sendiri. *sweetkan? sweetkan?* Barulah aku rasa puas hati kot dan sebab tu lah aku gigih nak kumpul duit jual2 ni semua. :)

Yang bestnya hari ni tudung2 preloved aku habis dijual! Memang mantap :D
Jadi tinggal lagi blouse2 dan cardigan je. Biar je la pun aku malas nak promot barang preloved sebab sekarang nak fokus kat penjualan bra bag. Doakan perniagaan aku berjaya, okay! Kalau nak beli boleh SMS. Murah2 je ni...!

24 December 2011

Kegigihan MenDoorgift

Lama tak jenguk blog. *eleh baru 4 hari feeling2 je lebih!* Saja je. Lol. Sebenarnya nak cakap yang aku busy sekarang nih. Dah 3 hari aku tak keluar rumah! Duduk buat ape? Ha. Buat kotak2 doorgift sendiri. Gigih? Sangat, okay! Bagus Bride to be(b2b) ni (Sarah) siap ada gambar dan alamat kat mana nak beli kertas. Aku yang dari hari tu duk buat paper hunting sepantas kilat telefon kedai tu! Rupa2nya tak jauh dari area UPM. Lepas Esso yang bersetentang dengan Kampung Malaysia Tambahan. Depan simpang masuk ke kedai tu ada signboard KLCC. Kedai dia tersorok barisan belakang. Barisan depan tu ada kedai besi buruk. Di sebabkan aku malas nak cari, aku telefon je nyonya tu 0390564419 tanya direction. Padahal aku sangatlah familiar dengan tempat ni (T_T)
Macam2 jenis kertas ada. Kemungkinan besar kad kahwin pun aku beli kertas dari sini jugak nnt. Jimat lagi!
Hasil duduk rumah 3 hari?


Dang!
Dah dapat siapkan 200pc. 1800pc more to go! *pitam*
Jimat okay buat macam ni. Kertas gold 31"x43"ni sekeping rm2.60 boleh menghasilkan 6 kotak. Mak aku beli banyak nyonya tu bagi murah lagi rasanya. Maka 1 kotak lebih kurang RM0.40. Kalau beli yang print out ready made RM11.90/10pc. Aku nak pakai 2000pc. Jimat banyak tau! Tapi yang diperlukan adalah kerajinan aku, Mak dan Bibik. Sakit pinggang wa cakap lu nak buat dia punya templates tu banyak2. Tapi bila dah siap, puas hati okay tengok hasil kerja sendiri! Tinggal nak print out kertas comel2 tampal kat depan boxes ni. Yeay! Chaiyok!

SELIT SIKIT CERITA BAKAL PENGANTIN LELAKI.
Popeye cakap dia dah tanya kat Idzmi (BFF Popeye). Mak beliau ada kedai jual barang2 kahwin ni. Popeye kata compare dengan harga kedai kat Wangsa Maju, harga kat kedai Mak dia lagi murah. Mak dia cakap beli barang kat kedai dia, dia boleh tolong gubahkan hantaran sekali. (Okay aku perlu compare harga dengan Nilai3 jugak sebab kalau beli bunga2 kat ZC Nilai tu acik tu kata dia boleh gubah free jugak)
BERITA BURUK!
Popeye kata dia dah tanya harga kotak kaca tu sangat mahal beratus2. Nak nangis! Nak nangis! (T_T)

20 December 2011

My Wedding Ring & My DREAM Wedding Dress.

My Wedding Ring.
Seharian dari Habib KLCC sampailah ke Ampang Point akhirnya berjuma jugak WEDDING RING SAYA. Homaigod! Ni betul2 nak kahwin ni. *Haruslah! Habis selama ni kau buat ape?!*
Ni adalah ring ke 3 Popeye bagi pada aku. Popeye yang pilih sendiri. Mula2 confuse, banyak sangat ring, tak tau nak pilih yang mana. Ada yang aku sangat suka, tapi Salesman tu cakap, "Ni ring design untuk lelaki" *Menangis!* Tapi serius ring yang aku suka tu memang cool gile. Tapi bila fikir2 balik, Wedding Ring mesti la yang special sikitkan. Ring tu macam ring pakai hari2 je. So, pilih punya pilih, akhirnya aku setuju untuk ambik ring ni. Sebab Popeye suka, dan Popeye yang bayar. Tapi sebenarnya aku memang percaya taste Popeye pun. Apa2 yang dia pilih mesti aku suka dan mesti menepati citarasa. Ye la kan sebab dah banyak sangat ring kat kedai tu, memang aku tak mampu nak buat keputusan c(:

Ring ni nampak sweet je kat jari aku. *Fly~Fly~Fly* Tak simple sangat, tak over sangat. SUKA SANGAT! Gambar betul2 tunggu review lepas majlislah yea. Barulah surprise! Happy sangat dah jumpa Wedding Ring. Popeye pun kata dia lega sebab 1 barang dah settle. (^_^)
Mungkinkah lepas pakai ring ni nanti aku akan jadi lebih perempuan? Sama2 kita tunggu!

My Wedding Dress.
Macam kenal ke wedding dress ni? Memanglah. Ana Dahlia pakai masa engagement dia by Syara Kim. Tapi dress aku tak lah sebijik macam ni tapi konsep dia 3D macam dress ni. Rasa happy gila bila Ayah aku setuju nak belikan dress ni untuk reception nanti. Cantik, okeh! Memang dress idaman! Tak tau macam mana nak cakap perasaan ni. Bila kita betul2 nak dress tu kan, lepas tu dapat pulak. Rasa macam nak terbang ke bulan pun ada. Dah la tu, Popeye pun cakap cantik. Memang lagilah rasa wink wink wink, kan? Mak mula2 tak setuju, tapi masa final appointment dengan Syara Kim, barulah dia mengakui yang dress tu cantik. Walaupun Mak lambat suka tapi still happylah aku ini dengan tersangatnya!

Masa tengah discuss pasal warna, finishing, ape tah lagi istilah aku pun tak tau, Popeye sangat membantu, okay. Dia yang bagi idea nak buat veil lain dari yang lain. *Comelkan!!!* Pihak Syara Kim tu kata, belum pernah orang buat veil cutting macam tu. Aku sebenarnya nak buat veil panjang meleret2 ke tanah. *Aku kan suka hover tak hengat* Tapi Popeye cakap nanti serabut. Memang happy sangat hal dress ni dah settle. Tinggal nak gi fitting je lagi.

Seriously, settlekan 2 benda ni amik masa sehari suntuk. Aku PENAT PENAT PENAT GILER. TETAPI, HAPPY HAPPY HAPPY HAPPY HAPPY HAPPY HAPPY GILER. Memang serius excited!!!

17 December 2011

Cerita Kenduri Kahwin.

Musim cuti sekolah sinonim dengan majlis perkahwinan. Cerita pasal kenduri kahwin, ada dua cerita menarik yang aku nak kongsi dengan kawan2.

Selalunya majlis kahwin diadakan selepas 7 atau 8 tahun meninggalkan zaman persekolahan. Seiring dengan masa yang berlalu, macam2 perubahanlah kita dapat tengok. Ada yang dulu badan macam jari kelingking, sekarang dah macam ibu jari. Ada yang dulu rambut pendek, sekarang dah boleh pakai sanggul. Macam-macam.

Tadi aku ke majlis kawan sekelas, Iqmal dan isterinya Dyedo. Biasalah lepas makan2, bersanding bagai tu, ada sesi lawatan dari meja ke meja. Salam2 dengan tetamu yang hadir. Aku dan kawan aku, Huda duduk kat 1 meja ni. Sebelah meja kitorang meja bekas kawan sekolah rendah Huda+Iqmal (aku tak sama sekolah rendah dengan diorang), Rozaini. Sedang pengantin bersalam-salaman tu. Tetiba isteri Iqmal pergi salam cium tangan Si Rozaini tu. Huda terkejut! Dan kemudian kitorang pun ketawa berguling2. Apekah! Mungkinkah sebab Rozaini yang duduk di sebelah ibunya itu disangka Makcik? Menangis uols!

Cerita lain. Sebab boring, sambil makan aku dan Huda pun berbual2.

Huda: Olive, kau ade dengar cerita tak Syafiq dah meninggal.
Olive: Hah??? Mane kau tahu nih???
Huda: Eh, bukan ke? Ko tak ada dengar ke? Ala dulu kan dia dah berhenti belajar tu. Syafiq yang tu lah.
Olive: Eh, ko jangan main2 Huda. Aku tak tau pun.
Huda: Eh, yeke? Entah aku pun tak pasti.
[Kemudian kitorang pun sambung makan. Adik Iqmal yang cun pun lalu depan meja satu pasangan ni.]
Huda: Olive, lelaki tu mesti puji2 adik Iqmal kan sebab dia cantik. Lepas tu dia cakap kat isteri dia. Isteri dia pun macam setuju.
Olive: Ha ah. Aku pun nampak tadi diorang macam mengumpat adik Iqmal.
[Sambil kitorang dua tengok2 kat couple tu]
Olive dalam hati: Asal macam kenal je mamat rambut panjang nih.
Olive: Weh, Huda! Yang couple kutuk2 adik Iqmal tu Syafiqlah! Bukan tadi kau cakap dia dah meninggal? Dia tak meninggal lagilah!
Huda: Ha ah lah! Syafiq! Dia hidup lagilah.
Huda+Olive: GELAK GULING2.

Adoi. Rupanya classmate yang nama Syafiq tu tak mati lagi. Mane tah Huda dapat cerita tu. Dah kahwin dah pun. Yang duduk sebelah dia tu, isteri dia. Haih. Lama tak jumpa macam2 cerita keluar. Lucu sungguh!

13 December 2011

Update Secara Pukal

Idea Hantaran, Doorgift Dan Bunga Telur(DONE!).

HANTARAN KOTAK KACA
Okay excited nak update sebab dalam kepala ni asyik terbayang hantaran kotak kaca yang macam contoh-contoh di atas ni. Ramai b2b yang nak buat hantaran macam ni jugak. Tak kesah ke sama dengan orang lain??? I did as I like it so I don't mind. Tapi aku dah tanya kat Abang Din harga kotak kaca ni 3'x3', tinggi 18" harga RM250. (T_T). Mahal sangat tu. Mungkin boleh nego kalau tempah banyak. Aku baca di blog ex-schoolmate b2b jugak, harga kotak ni lebih kurang RM200.

Disebabkan Popeye busy bekerja, ditambah lagi dengan oustation pergi Langkawi, aku pendamkan saja hasrat nak bincang dengan Popeye hal2 kahwin ni. Malas nak ganggu dia sangat. Tapi malam tadi, masa on the phone dengan Popeye, aku selit2 cerita pasal barang2 hantaran maka terkeluarlah alkisah kotak kaca ni. Popeye cakap kat pejabat dia ada Abang tu ambik kontrak buat kotak2 macam ni. Jadi, dia nak aku bagi contoh kotak yang aku nak, nanti dia cuba nego dengan Abang tu berapa boleh dapat. Happy gila, okay! Kalau dapat 1 kotak rm150 pon okaylah kan. Tapi lagi murah lagi bagus! *Berdoa Popeye akan dapat harga terbaik*

DOORGIFT
Okay doorgift pulak. Aku nak buat kotak macam ni. DIY, okay. Tapi masalahnya sekarang aku dah jalan2 cari kertas, tapi tak jumpa. Aku tengok kat internet ramai b2b kata kat Jalan Brunei ada banyak kedai kertas2 dan printing untuk kad jemputan. Maybe aku boleh mintak tolong Popeye surveykan then kalau ada, baru aku pergi beli kat sana. (Alahai Cik Abang tu ada masa ke...) Berdoa je dia ada masa. Kalau tak nanti aku je lah pergi redah Jalan Pudu dengan Jalan Brunei tu dengan bodyguard2 handalan aku. Hehehe :)

Dalam kotak tu nanti aku nak letak kuih muih & kerepek yang aku suka. Common sangat ek? Tak kesah common sebab aku jenis yang suka makan dan aku sangat gembira kalau pergi wedding dan balik dapat kerepek2 yang best. Makanya aku nak orang yang datang wedding aku nanti balik dengan perasaan begitu juga (harap2nya lah). Mungkin jugak aku nak tempah chocolate muffin, mintak auntie aku tolong buatkan sebagai tambahan tapi kena tengok bajet dulu.

Kat sebelah luar kotak tu aku akan print out sendiri nama, gambar comel, wishes best dan tampal kat luar kotak. Settle.

BUNGA TELUR
ALHAMDULILLAH. DAH SIAP! Yeay! 100pc Bunga telur. Nampak tak telur palsu kat tepi tu? Telur tu akan diletakkan dalam bunga ni dan nanti end up akan nampak macam bunga telur tulip. Sebenarnya aku tambah2 reben dan red dust je. Bunga tu ready made RM0.70/pc beli kat ZC Nilai 3 tapi simple sangat. Jadi, aku tambah2 sikit supaya jadi meriah. Nak letak apa dalam telur palsu tu? Datanglah wedding aku kalau nak tahu, yea :)

Sekian entri super panjang yang gembira. (^_^)

People says.

People say life is unfair
But my life is fair enough just to have you in it

People say life is beautiful
I agree with them only after I found you

People say life is sweet
It is because I know you will always be my cotton candy

People say life is fun
Only if I have you around

People say life is short
I want to spent my life time loving you

People say life is a story
Our life is the story of you, me and us

People say life is like mountain railroad
I'm not afraid because we ride in the same train

People say life is everything
Yes, YOU ARE MY LIFE

p/s:
You have been busy, VERY BUSY lately and I have been missing you since forever. :'(
The good thing is I know you miss me too c(:

11 December 2011

Meet My Future Family.

Today, my family and I went to Popeye's home town to attend his cousin's wedding. Of course Popeye can't join us because as a dutiful officer, he has to perform his job. I miss him but it's okay I'm getting use to it.

His family is so generous. I LOVE THEM at the first glance. They treated us so good with a lot of food and fruits and before we went back, they gave us goodies which had a lot of yummy food inside. His uncle was funny, he can speak English (this surprises me) and tells a good joke that make everyone laugh. Popeye dad is such a dear man and his mom is adorable woman. The whole family is just so sweet and my mom loves them too :)

They were discussing about our marriage, how the ceremony is going to be, touch a little bit about reception and about other things, they left it to Popeye and me to decide whatever we wants. Aren't they just very good indeed? Definitely. Popeye's Dad and his uncle is going to arrange and do some booking for the hotel rooms and hall for the reception ceremony on Popeye's side. *wink*

When I arrived there, I was so nervous, my heart beat is rapidly increased I thought that my heart is going to pop out or at least explode! Seriously I even shiver. Damn it. If Popeye knew this, he will surely make fun of it! *so just let it be our secret, huh?*

Before we went back, Popeye's Mom gave me souvenir from Sabah. (like she always did). So sweet of her, right? I know. They gave me things for Popeye too just incase they unable to meet Popeye regarding of his busy schedule. *pity him*

I just pray that everything will go smoothly as everyone hope because I will definitely won't let them down.

What a good day. Goodnight.

08 December 2011

Bercuti Di Rumah...

BAJU...
Orang basuhkan.
Orang Ironkan.
RUMAH+TOILET+BILIK...
Orang bersihkan.
Orang vacum.
Orang mop.
TINGKAP...
Orang lap.
AIR...
Orang buatkan.
NAK MAKAN BUAH...
Orang kupaskan.
Orang potongkan.
MAKAN...
Orang sendukkan.
Orang suapkan.
MANDI...
Orang mandikan.
TAKUT TENGOK TV SORANG2...
Orang temankan.
MALAS NAK JALAN AMBIK BARANG...
Orang tolong ambikkan.

Heaven?
HELL YEAH!

TAPI, MAK KATA...

"Kalau Bibik korang mati kau dengan Hadi pun ikut la sekali masuk dalam kubur tu."

Mak kau hade?

LMAO!

29 November 2011

Pelamin & Meja Makan


27 November 2011

Warna Tema Perkahwinan Saya.

*Okay bila dah mula update pasal perkahwinan itu maknanya kami sudah berbaik2. He say sorry though and seems to mean it. Aku pun dah chill. Kan bagus macam tu.*

Setelah berbincang bok bek bok bek dengan Mak dan Angah (my cousin), aku telah memutuskan untuk membuat tema MERAH & GOLD untuk perkahwinan ini. Bagaimanakah idea ini tercetus? Sila baca ceritera aku.

Mula2 aku nak buat tema Merah Putih.
Nice kan? Merah Putih aku definisikan sebagai lambang kehangatan cinta yang suci. *Pewwit!*

TETAPI...TETAPI...TETAPI...

1. Abang pakai uniform maka secara tidak lansung untuk nampak sepadan, Wedding Dress aku perlu berwarna putih. Barulah match,kan? Makanya Angah kata nanti akan nampak sedikit tenggelam jika aku menggunakan warna tema ini.

2. Mak dari awal tak setuju. Mak cakap macam warna UMNO (-.-)

3. Bila aku google merah putih, keluar INDONESIA. Lepas tu aku terfikir... Dan JEPUN juge ye... *paling sadis*

MAKA DENGAN ITU...

Aku telah bertekad untuk memberanikan diri buat tema MERAH-GOLD.
Lagi pun Mak aku memang fan warna coklat dan gold *Sebagai langkah tambahan membodek Mak!*


Nice? I think so. Secara tak lansung match dengan cadar paisley kesukaan aku.

p/s: Masa BBM Abang 2 hari lepas, dia bagi tahu Mak dia pesan, suruh aku beli barang2 hantaran sendiri sebab dia tak tau nanti taste aku. Wah! I LOVE YOU LAH FUTURE MOTHER IN LAW! Memang memahami. *Wink!*

26 November 2011

Berpatah-patah Kata.

When everything seems to be wrong, why you choose me to put the blame on?

Sedihla.
Abang moody. Tak tau apa yang dia pressure sangat.
Sampai aku tulis blog pun dia kata tak payahlah nak tulis2.
Tapi logiknya kenapa?
Aku memang suka menulis...
Tak ada orang baca pun aku tak kisah.
Jangan la marah aku.
Ni small matter je, kan?
Sedihlah macam ni.
Rasa nak nangis.
Even Abang dah say sorry, tapi tetap nak sedih jugak.
Nape kalau dia tertekan dengan life dia, aku pulak yang kena tempias???

TIBA2 TENGAH EMO, TERINGAT...

"Aku rasa, orang nak kahwin, darah manis, memang banyak dugaan. Lagi hebat dari masa bercinta dulu. Kitorang asyik gaduh je."

Kawan2 aku penah cakap macam ni.
Dulu diorang pun konflik jugak.
Ya Allah andai ini satu dugaan, berikan aku kekuatan.

24 November 2011

Aku Stalker.

Aku ada cerita pasal baju akad nikah aku dalam entri lepas2 kan. Sekali balik je rumah, aku on laptop, terus ternampak gambar ni. Tapi lupa pulak nak save ke apa sebab tak terfikir pulak nak tulis di blog. Beberapa hari kemudian, baru teringat pasal baju yang ohsem ni. (Puji diri sendiri ke???) Masalahnya, punyalah aku lupa kat profile siapa. Makanya semalaman aku jadi stalker cari kat page semua orang tapi tak jumpa2 jugak. Sampailah baru kejap tadi aku usha FB Impression Pictures ni sebab hari tu kawan aku Anis recommend Abang Hasnoor Zakaria tu untuk jadi Photographer majlis aku nanti. Aku sukalah nak melawat page orang2 yang berkemungkinan besar bakal bekerja dengan aku kan. Tup2, jumpa gambar ni! *Teruja kejap sebab aku dah give up nak cari lagi sebenarnya.*

Aku tak survey banyak pun photographer ni dan dah alang2 Anis cakap dia ni member Anis, kalau Mak setuju, aku nak confirm dengan dia je. Abis cerita tak payah pening kepala. Serius baju Shaznida ni lebih kurang sama je kan dengan baju nikah aku. Cuma baju dia lagi meriah. Cantik jugak kan dah jadi baju. Tak sabarnya nak hantar kain ni kat tailor (^_^)

p/s: Aku duk bok bek bok bek prepare macam2, tapi sebenarnya aku tak pergi kursus kahwin lagi. *Pinsan*
Ada sesiapa nak teman?

I Miss You.

Sampai rasa nak nangis.
Sobs.
~Rindunye~

We have been talking for hours and still, I can't stop from missing you. This is bad. Really bad.
(T_T)

23 November 2011

My DREAM Bedding Set & Baju Nikah

Entri 15 November 2011

Setelah seharian mengukur Jalan TAR dengan Mak & Kawannya, naik Gulatis, Euromoda, Harrison, dan segala macam kedai yang menjual busana pengantin, pencarian berakhir dengan penemuan kain dan lace sekali gus. *Sebenarnya aku dah pening+penat yang amat sangat*
Mula2 plan nak buat kain chiffon lembut tu kemudian tambah beads, tapi bila fikir aku tak sanggup nak berpanas pakai berlapis2+semangat nak sangat sama sedondon dengan baju melayu abang, on the spot tukar fikiran beli lace untuk tampal2 je. Kesimpulannya, kain untuk baju nikah aku, sama dengan kain baju melayu Abang. *tepuk2 puas hati*

Memang dari awal aku plan nak nikah pakai baju Soft Pink. Putih memang suci tapi nanti Sword Bearer pun pakai putih semua pun putih bosanlah. Aku sebenarnya nak buat Pink yang menyerlah sikit tapi dah kena warning awal2 dengan Abang yang dia tak sanggup pakai pinky2. Ni pun dia setuju dalam paksa. *Muahahaha(Gelak Jahat)*

Tapi memang rambang mata sebab kat Jakel tu banyak gilerh pilihan. Budak yang follow aku tu pun pening tengok aku kot. Berjam2 jugaklah duk padan2kan lace ni.
Ni antara pilihan yang aku padankan dengan soft pink itu.

Yang sebelah kiri ni pilihan Mak aku dan kawannya. Tapi aku tak setuju sebab dull sangat. Tapi taklah cakap terus terang kang banker kecik ati matilah gue!

FINALLY! Ni la kain yang aku pilih untuk buat baju akad nikah. Mungkin aku nak buat kurung moden je kot. Dan buat leher macam cekak musang tu. Mulanya aku nak buat baju kurung biasa je sebab kalau baju kurung moden, aku tak berkenan nak pakai kain duyung, kain dugung bagai tu. Tapi kakak (anak tokey Jakel yang cun) bagi advice kat kat aku kalau buat baju kurung biasa tak lawa nak letak lace kat bahagian bawah. Dia suruh aku buat kain kembang2 sikit, depan 1 panel dan belakang 3 panel. (Sambil tunjuk contoh kain yang dia pakai). Aku pun angguk2 kononnya paham.

Ha ni lah kain lacenya. Mak dan kawan Mak pun sepakat mengatakan combination ni lawa. Okay dah pilih, tup2 tanya harga, mahal uols harga lace ni RM700 per meter. Tapi mujurlah ada diskaun sebab Jakel buat Wedding Sale. *Lap peluh lega*

SELESAI cerita baju akad nikah, nak beli baju resepsi, tapi duit pun dah kering. Turun tingkat bawah, ada pulak display cadar Paisley Merah+Coklat. *Terus jatuh cinta pandang pertama!*
Mak aku memang tau sangat aku die-hard-fan paisley semua baju kurung aku nak paisley. Tapi bila tanya harga, mak oi! Mahalnya. RM1600+ tapi dapat half price sebab sekarang Jakel tengah sale. Gila betu. Half price kau makan jugak RM800 sedangkan aku bajet bedding set aku RM300 je paling mahal. (T_T)

TETAPI! Tetiba je Mak aku macam sangat setuju dan berkenan jugak dengan bedding set tu. Tambah lagi Kakak Jakel tu duk promote2 cakap yang ni eksklusif, ada 1 je, ada diskaun sekarang ni, kain special bok bek bok bek. Maka Mak aku pun kata, "Okay. Bungkus?"

Aku? Terbeliak bijik mata sambil tanya banyak2 kali secara berbisik (malu kalau orang kedai tu dengar).
"Betul ke ni Mak?"
"Tak mahal ke Mak?"
"Takkan cadar sampai beratus2 camni tak logiklah."
"Mak betul nak amik cadar ni ke? Tak nak survey lagi ke?"
Mak aku angguk je dan pegi kaunter bayar. Masa tu aku rasa macam dah tak jejak kaki kat bumi dah. *Terbang!*
Ada jap lagi tidur atas lantai sebab sayang cadar mahal punya pasal. LOL.
*Gambar cadar tak mau upload sebab nak surprise. Aku cuba cari contoh online tapi tak ada*

Anya Hindmarch VS LV

Entri 9 November 2011

VS

Sebenarnya aku tak kisah sangat pasal brand ni, yang penting kualiti. (Okay aku tipu). Aku memang die hard fan Anya Hindmarch since aku jatuh chenta pandang pertama dengan plait leather bag Anya, since tu aku aim Anya Hindmarch je untuk hantaran wedding.

Hari tu aku dah pergi survey dengan Encik Bakal Suami harga2 hantaran dan harga Anya Hindmarch Malaysia RM2500++. *pitam*

Encik Bakal Suami cakap, mintak tolong kalau ada kawan2 yang study oversea suruh belikan, sebab kat sana mesti lagi murah. (Memang pun aku beli tote bag pun baru RM250 kat Bicester Village).

So aku pun contact long lost friend stewardess yang jugak senior aku masa sekolah dulu. And she doesn't know Anya Hindmarch (T_T). Dah dia cakap beg kalau nak kualiti bagus belilah LV. I was like... LV? (T_T) (T_T) (T_T). Then dia cakap, if you want she can buy it for me @Paris. Sebab kat Paris RM2500 boleh dapat dah.

I was like... WEH, BETUL KE KO NI NAK BELI LV UNTUK HANTARAN NI WEH!!! (@_@) Dilema gilerh okay.

Then I ask Encik Bakal Suami...

Abang: Okay. Baby nak tahan lama ke nak brand?
Aku: Tahan lama la...(Okay tipu nak dua2)
Abang: Okay kalau nak dua2, tak payah pening2, Baby saving beli LV. Abang tak de nak support beli mahal2 ni pakai duit sendiri.
Aku: Kalau nak tahan lama?
Abang: Aa... Kalau nak tahan, beli la cthnye...
Abang: Eh, tak da contoh lupa pulak kita tengah cakap pasal hembeg. Abang tak tau.
Aku: LOL!!!

Argh! Dilema nih! Nak beli ke tak nih!

Pak or Mak Andam.

Entry 6th November 2011

I'm going to use a Pak Andam, introduced by my Mom. Her friend's son. Looking at his collection, what I can say... Creative and impressive. Its time to spin his head and make him whining and exhausted to fulfill my needs. I am fussy. REMEMBER THAT.

This is his facebook link:

My DREAM Bedroom Set!

Entry 27th October 2011

To all bride to be, I suggest you guys who like classic English design went to Da Vinci showroom, (beside Sogo at Jalan Tunku Abdul Rahman.) Seriously, its like heaven there. Their luxury collections are very synonymous with the brand name. I bought Thomasville Poster Bed for RM** *** and I think it is worth it the style. There are a lot of other luxury bedroom set, price range around RM8000 - RM15000. I bought this one because I have been planned to get Poster Bed for my bedroom since forever. So, here they are! This bed is unexplainable! I fall in love with this bed at the first sight. I like country design which I think suit my wedding theme.


A little bit about this bed, it is like the acient wall that winds ribbon-like around the 16th century city of Lucca, three-dimensional detailing traces the graceful perimeters of the Lucca Poster Bed, framing intricate burl veneer panels. Shapely turned posts suggest the old city's protective turrets.

I bought this bed Queen size with Dark Rustico finishes.


Nice, huh? I think so! (^_^)

Pencarian Set Bilik Tidur.

Entri 24 Oktober 2011

2, 3 hari ni aku duk berjalan2, kadang2 dengan Abang, kadang2 dengan Mak. Bedroom Set Hunting! *Excited!*. Dari harga 1000 sampailah ke 10 000. Mahal gilerh, okay! Masa aku jalan2 kat Jalan TAR dengan Abang survey warna kain, hantaran dan barang2 kahwin, kami TERmasuk kedai furniture Da Vinci kat Jalan TAR tu. Salesman tu nama Shidi, bagus gila, layan je kita orang *walaupun aku pakai macam sakai selebet*. Baguslah kan dia tak underestimate customer. Perabot kat situ mahal tapi eksklusif, memang puas hati la. Semua perabut dibuat oleh imported designer dari Itali, German, Amerika, Europe. Semua yang design perabot2 tu semua orang popular dalam dunia rekaan perabot. *Kata Abang Shidi tu aku bukan kenal pon*. Antara designer yang aku penah dengar nama ialah writer favourite aku-Earnes Hemingway. Hamik kau! Aku ingat dia pandai tulis cerita je. Sekali design bedroom set uols! *Sentap Mak Nak Kejap*

Tapi seriously kalau aku bawak Mak ke Da Vinci tu mak akan jadi pitam, rambut Ayah berguguran tengok duit yang bakal keluar. Sebab? Serious mahal, tapi serious worth it. Tadi aku dan Mak survey Lorenzo since mak berkenan sangat kat katil Lorenzo tu, tapi memang tiada tolok bandingnya dengan apa yang aku tengok dengan Abang kat Da Vinci tu. Double poster bed dia memang tiptop. Leleh aku tengok! Yang pentingnya, Abang pun suka. Tapi bila tengok price RM10 000++, dia sengih je. *comel okay bakal laki aku ni!*

Penat gilerh okeh survey hantaran+wedding ring. Tapi aku kan tak cerewet (ke???) so aku nak yang simple2 je. Tapi pricenya boleh tahan jugak. Senget jugaklah kan bahu Abang nak melayan aku punya taste. *simpati terhadap bakal suamiku berganda (drama je tuh)*

Setakat nih banyak jugak dah bincang. Pemilihan warna semua dah settle. Tinggal nak cari barang, beli hantaran dan baju2 je lagi. Start next year dah memang nak kena beli semua benda dah tu. *Abang yang cakap bukan aku*

Sorry tak dapat post gambar sebab kedai furniture tu tak bagi snap picture siap ada CCTV lagi. Adoi.

Mood: Penat tapi teruja.

Hantaran-Listed.

Entry 2nd August 2011

I want...
  1. Handbag
  2. Shoes
  3. Telekung
  4. Baju
  5. Perfume set+Make Up
  6. Toiletries
  7. Mas Kahwin+Cincin
For him...
  1. Shoes
  2. Wallet+Belt
  3. Perfume set
  4. Baju Batik
  5. Reel: Mesin Pancing
  6. DSLR
  7. Kek: Cheese
  8. Towel+Sejadah
  9. Baju Casual+Seluar

Room Renovtion

Entri 15th July 2011
Before

Since there's another 12 months to go before my wedding day, I have done nothing. LOL. My mum and dad help me to renovate my room. This month I was so busy with my commission but still I spend time to select tiles and few accessories for Bilik Pengantin. Here is the picture of the unfinished room.

Its kind of hard to discuss with my future hubby because he is so busy with his new job as CN's Flag so most of the decision was made by myself (-.-)

Assalamualaikum.

MULAI HARI INI ADALAH DENGAN RASMINYA BLOG PERKAHWINAN AKU BERPINDAH KE SINI.

Blog ni akan menjadi reminder untuk aku yang pelupa ni pasal apa2 persiapan untuk My Dream Wedding nanti. Sebenarnya lambat lagi Tarikh Keramat tu tapi aku saja je buat early preparation, 'sikit-sikit lama-lama jadi bukit' kan. Kat sini aku nak tulis wishes aku untuk wedding day aku nanti. Tak taulah semuanya termakbul ke tidak, kan. Wallahualam. Kita hanya merancang, Dia yang menentukan. Cuma aku berdoa semua wishes aku, both parents dan si dia akan dapat direalisasikan dengan keizinanNya. Ameen.

Sekian dulu untuk entri salam perkenalan. Will be updating!!!

22 November 2011

Navy's Bride.

Tadi aku google2 blog, dengan harapan terjumpa bloggers yang berkahwin dengan Navy. Bukan apa, nak tengok macam mana diorang punya persiapan, macam mana wedding, boleh jugak aku belajar sikit2, kan. Lepas tu, aku masuk blog siapa entah, blog budak perempuan yang berharap suatu hari nanti akan dapat berkahwin dengan tentera/orang yang beruniform.

Aku bukan nak matikan angan2 indah korang tu, tapi, aku cuma tak berapa setuju kalau korang nak kahwin dengan tentera ni semata nak wedding yang grand, lalu bawah pedang segala, baiklah korang padamkan saja impian murni korang tu.

Sepanjang 4 tahun++ aku bercinta dengan Popeye sampailah dah bertunang sekarang ni, macam2 yang kami tempuhi. Aku tak nafikan yang indah itu banyak juga, tapi yang pahit jangan dilupa. Memang Popeye sangat memahami, ambil berat, semua ciri-ciri lelaki idaman aku, ada pada Popeye. Tapi adat Navy mesti kena sail pergi jauh2, sebulan, dua tiga minggu tak dapat dihubungi, tak ada khabar berita. Korang ingat semua tu best?

Dari tahun pertama, sampailah dah nak kawin ni, tak tahu berapa banyak air mata aku dah tumpah dalam hubungan ni. Sedih, okay bila kena tinggal lama2, lansung tak dapat nak SMS, apa lagi telefon. Kadang2 rasa rindu sangat, tapi tak tahu nak diluah pada siapa.

Dari pengalaman aku sendiri dan kawan2 seperjuangan yang sudah bergelar isteri kepada Navy, kalau korang betul2 nak jadi GF, Tunang, Wife Navy ni, kena independent. Semua wedding preparation aku sekarang ni, aku yang buat, aku yang decide, aku yang pilih. Walaupun sekarang Popeye dah kerja di base KL, tapi sama je. Aku tak nak bebankan Popeye dengan benda2 remeh sebab aku tahu dia sendiri pun dah terbeban dengan kerja2 yang tak pernah sudah. Jadi, aku sendiri pilih, short listkan benda yang aku suka, dan baru email/hantar gambar kepada Popeye untuk dia buat final decision. Aku memang sentiasa akan rujuk Popeye jugak sebab aku percaya taste Popeye yang sangat best :)

Popeye jarang sekali dapat cuti sebab sekarang dia dah jadi ADC PTL. Maka kerja 7hari seminggu, kena hadir function setiap malam, kenduri kat rumah aku pun Popeye tak dapat datang. Rasa sedih jugak bila semua orang tanya, mana BAKAL? TUNANG tak datang? Aku senyum je. Jawapan standard "Dia tak dapat datang. Kerja..." Sedih okay bila semua kerja aku yang buat padahal aku tau kalau Popeye ada disisi mesti dia akan tolong aku. Tapi aku layan je semua benda. Sebab aku tau aku sayang Popeye sangat dan aku tak mungkin akan berpaling dari Popeye lagi. F. O. R. E. V. E. R.

Korang yang nak sangat kat tentera2 ni, jangan fikir gaya je. Fikir masak2 macam mana nak hadapi hari2 mendatang tanpa orang tersayang disisi. Sebab sekali korang dah involve, susah nak patah balik melainkan korang cuma nak main2 dalam hubungan korang.

Itu je untuk entri berjela ni.
Taa~

19 November 2011

Full Stop.

I have never known anyone who actually believe that I was enough until I met you.

15 November 2011

Dear Husband To Be.

Thank you for letting me chooses whatever I want and just agree with whatever I said and just let me be bossy and decide it all. You make it easy and you know I hate being complicated and I'm so happy this way. I love you, love (^_^)

12 November 2011

Old Story.

Aku suka baca cerita lama2, post dulu2. Rupa-rupanya December 2010 aku ada buat entri Wishlist Of 2011. Tengok2, mostly semua dalam list dah dapat. Ada yang tak berapa penting je tak beli. OMG. I am so grateful. Thank you merciful God. I kind of boring writing and managing 2 blogs and I'm thinking about moving my wedding blog here. kat sini akan jadi nasi campur2 semua cerita. Nah! Hamik kau aku tak peduli nak campur jugak sebab malas nak manage 2 blog. Tunggu masa je nak pindahkan semua widget kat blog itu. Hiks!.

09 November 2011

Tickets.

Popeye told me his parents bought the tickets to be back home for our wedding day already. They will spend 20 days here, for the early preparation, solemnisation, and until their wedding reception. I was like CUAK GILE NERVOUS SIOT! TAKUTNYE HAKU!!!
*peluh jantan dan betina berlumba lumbaan keluar nih!!!*

07 November 2011

Apa Perasaan Aku Nak Kahwin?

Takut gile la semek oi!
Takut bila fikir jadi ke semua yang di rancang ni?
Takut bila fikir lawa ke baju aku nanti?
Takut bila fikir sesuai ke theme yang aku pilih dengan aku?
Takut bila fikir lancar tak perjalanan majlis nanti?
Takut bila fikir makanan semua cukup tak?
Takut bila fikir semua guest dapat souvenir tak?
Takut bila fikir sempat ke nak buat preparation nih?
Takut bila fikir aku dah ready ke nak jadi bini orang?
Takut bila fikir nak kena jaga makan minum anak lelaki orang?
Takut bila fikir AKU NAK KAHWIN!
Takutnye....

TAPI!

Kan kahwin tu WAJIB.
Kalau nak fikir takut, semua orang dalam dunia ni takkan kahwin.
Thanks Mr. Future Hubster sebab selalu bagi support.
I need you now...

02 November 2011

Made Up My Mind.


Finally. Sometimes you might lose someone to have someone, and I couldn't bear to lose you. Thank you for making me loving you this much.

31 October 2011

Chill Out.























Kangen Band-Kembali Pulang

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu Pergi
Kini datang kembali

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Akan ku bawa dia terbang
Damai bersama bintang

Kekasih yang dulu hilang
Kini dia tlah kembali pulang
Betapa senang ku dendangkan
Dan takkan ku lepaskan

26 October 2011

Perkahwinan.


"Menikahi orang yang kita cintai, itu adalah satu KETIDAKPASTIAN"
"Mencintai orang yang akan kita nikahi, itu adalah satu KEWAJIPAN"


'Semoga aku dapat menikahi lelaki yang ku cintai dan mencintaiku. Dan semoga pilihan ini pililhan terbaik untukku di dunia & akhirat.'
AMIN.

19 October 2011

Marah.


Bila aku marah dengan orang yang aku sayang, aku lebih suka diam. Sebab? Aku tak pandai nak tunjukkan kemarahan aku. Aku jugak tak suka kena marah, maka aku tak suka marah orang. Kalau aku marah, lama kelamaan, marah akan bertukar jadi sedih. Aku sedih sekarang. : (

15 October 2011

Please Like This Photo!!!




Korang gi kat link ni, tolong like eh. Bukan virus. Promise! Sebelum 31 October 2011. Aku baru tau gambar ni masuk competition. Sebenarnya masa ni aku bukan tutup mata sebab khusyuk berdoa tu. Aku tengah nak curik2 take cover, nap sekejap. Masa time gambar ni diambil, entah dah berapa hari tidur ala2 je. Ngantuk wei. Lu orang ingat tak penat ke...
Tapi pape hal pun, tolong like eh. Hope menang la. Even aku pun tak tau dapat ape kalau menang. KALAU la kan. Cume cambest gak sebab aku tak pernah masuk competition camni pun. Sebab muka aku tak cun kalau nak jadi model pun. Kui3. Aku dapat tau gambar ni masuk pun sebab member2 tag kat komen. LOL.

13 October 2011

Suatu Hari Nanti...




(^_^)

12 October 2011

My December.

Mr Popeye told me this coming December his daddy wants to meet me. I asked him, he wants to meet me or my parents? He said, ME. For what purpose? I asked, but he never tell, told me it is a secret. Kind of make me nervous. Damn. I guess its about our wedding since few months to go. For his daddy, willing to come back to Semenanjung just to meet up with me, it must be for some important reason. That even makes me more anxious. OMG.

Mr Popeye pun dah excited sekarang tetibe suruh aku download lagu kahwin, design kad tengah buat. *semangat!*

06 October 2011

Kerry Clarkson - Already Gone

Remember all the things we wanted
Now all our memories they're haunted
We were always meant to say goodbye

Even with our fists held high
It never would've work out right
We were never meant for do or die

I didn't want us to burn out
I didn't come here to hold you, now I can't stop

I want you to know that it doesn't matter
Where we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone

Looking at you makes it harder
But I know that you'll find another
That doesn't always make you want to cry

Started with a perfect kiss then
We could feel the poison set in
Perfect couldn't keep this love alive

You know that I love you so
I love you enough to let you go

I want you to know that it doesn't matter
Whare we take this road someone's gotta go
And I want you to know you couldn't have loved me better
But I want you to move on so I'm already gone

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right when you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on so I'm already gone

Already gone, already gone, already gone
Already gone, already gone, already gone

Remember all the things we wanted
Now all our memories they're haunted
We were always meant to say goodbye

I'm already gone, already gone
You can't make it feel right when you know that it's wrong
I'm already gone, already gone
There's no moving on so I'm already gone

05 October 2011

Engkau & Aku.

Kepada Aku...
Weh, engkau ni nak kawin ke tak? Bila nak berhenti shopping online? Duit dah habis dah ni... Kau tau tak kau patut online survey2 barang wedding bukan online menghabiskan duit.

Kepada Engkau...
Aku... Aku dah cuba dah tak pergi blog2 tudung yang cantik2 tu, tapi tetiba je appear kat wall facebook aku. Habis macam mana? Lepas tu aku pun suka, lepas tu aku pun TERbeli, lepas tu duit aku pun TERhabis. Alamak! Facebook jahat!

Kepada Aku...
Engkau ni memang sengal...

Kepada Engkau...
Disebabkan aku adalah engkau maka engkau pun sama sengal jugak!


Adeh.
POKAI.

Dear You...


Please get well soon cause I'm worried bout you : (

*Praying*

04 October 2011

Preparation.

Orang kat rumah dah bising. Sebab aku buat dunno je dengan wedding aku. Sebenarnya aku macam malas nak survey2, tambah pulak JB ni tak de pape yang best pun. Kalau nak cari Wedding Planner area Shah Alam/KL okay kot. Dekat sikit. Kaler pun aku tak decide lagi nak kaler ape! Wah! Pada hal, bulan ni patut dah siap cari tailor, tanya nak beli lace macam mana untuk baju kahwin+sanding sebab next month dah nak pegi Bandung, shopping. Tapi aku tak buat pape lagi, tailor pun tak survey. Tak tau nak amik sape. Kang aku jahit je baju aku seniri kang. Kreatif sangat uols!

Orang kat rumah dah bising pasal master bedroom yang tak de katil. Dah la toilet semua Mak yang pilih, katil pun tak cari2 lagi. Mak cakap nak pegi beli katil kat Lorenzo. (Lorenzo tu kedai perabot yang gilang gemilang yea aku pun tak tau ape menatang Lorenzo tu hari tu.) Masalahnya Lorenzo kalau ada kat Seremban boley tahan lagi tapi ni nak kena naik Shah Alam/KL. Okay, jauh. Aku rasa macam nak tebang pokok getah, buat katil sendiri. Keles!

Orang kat rumah dah bising, kursus kahwin bila nak pergi??? Aku tunggu orang yang menganjurkan kursus tu datang cari aku buleh tak?

Orang kat rumah dah bising, flow majlis aku tak tahu, adat pun tak berapa paham, ape benda cincin berapa bentuk, pihak lelaki kena bayar duit itu, duit ini. Eh, nape aku tengok orang lain punya kahwin2 macam rilek je??? Rasa macam dah paham hal hal nikah kahwin ni tapi tetiba rasa bongok jap. Banyak yang perlu belajar lagi ye!

Orang yang nak kahwin dengan aku dah bising barang2 hantaran bila nak survey harga? Dia nak buat budget. Cincin tunang tak beli lagi, cincin kahwin, kat rumah aku nak pakai warna ape? Duit untuk beli barang2 nak RM berapa? Erk! AKU TAK TAHU...!!!

Orang yang nak jadi bakal in law dah mula telefon tanya itu, ini. Hantaran berapa ribu, cincin nak berapa bentuk, gelang kaki, gelang tangan, getah gelang, ape lagi? Adat Negeri Sembilan macam mana? Aku=Nanti saya tanya Mak dulu yea Mak Cik. Harus kang aku buat adat sendiri jap lagi hancus majlis.

Aku plan nak siapkan semua benda sebelum aku balik cuti sem. Mampukah?

Susah ko tau nak kawin ni. Ingat senang ke? (T_T)
*Sambil meninggalkan laptop dan pergi mencari katil* (z_z)

30 September 2011

SBE Day 5 (Last Day)

It was raining early in the morning. Me and my friend decided not to come early to school. I continue sleeping until 8.00am. Best gilerh. Then around 9.00am Lia call. Cakap aku dapat class relief tapi macam dah lambat so aku tak sempat pun masuk kelas tu. Then kitorang sume gi makan kat kantin. Cikgu so-called-handsome tetiba masuk makan jugak. *Yaw!* Aku tau dia masuk even aku tak duduk mengadap pintu sebab tetiba kawan aku dah buat muka terencat campur gatai bila dia tengok kat pintu tu. LOL!

Kawan2 aku kata best jugak dapat masuk kelas relief, tapi aku rasa bosan je. Rasa out of place. Yang penting tak sabar nak habiskan semua ni. Nak balik rumah!!! Yeah! Malam ni tidur rumah Ayang, meet up dengan cousin2 semua. Rindu kat rumah sangat2. Aku kalau homesick mesti hidup jadi kusut, kepala serabut, memang tak best, rasa macam sangat damn. Memang kalau orang cari pasal, aku rasa nak lempang je.

I HATE SCHOOL BELL!!!
Bergegar rasa otak bila loceng tu berbunyi. Aku rasa macam nak pergi cabut wayar loceng tu! (Like what we did to our school siren many years ago).
One day nanti kalau aku jadi pengetua aku akan tukar bunyi loceng sekolah jadi ringtone!!!

29 September 2011

SBE Day 4.

It was raining and fucking sleepy I went back @11. LOL. I miss home so much. Mak called me and asked me to go back ASAP we'll go to Ayang's home as soon as I arrive. Yeay! Excited! (^_^)

28 September 2011

SBE Day 3.

Early in the morning, as usual, we got nothing to do. I felt so boring and luckily, today the school got co-curriculum closing ceremony and I went to the hall to help other teachers in decoration the hall. Better help them then mingle around in the staff room doing nothing.

Today we have an opportunity to enter classroom, see how real teacher teach and help the students to write a speech about the benefit of internet. I kind of like dealing with students. I am so happy when one of them said, "Cikgu ni ajar lagi bestlah..." *Wink*

I miss home. I miss my Mak, Ayah, and Hadi so much. I miss Abang too... Its been a long time since the last time I spent time with them. I want to go back. I want to meet my family and Abang. I'm counting every days and hours to go back home.

This weekend, my childhood BFF, Ayang, will get engaged. I can't wait to meet her and spent time with her. Yeah. Sort of excited about it. Hope Abang can come during Ayang's engagement day so that I can introduce him to Wan, my beloved maternal grandma.

I'm currently not happy. Homesick. (T_T)

27 September 2011

SBE Day 2.

I don't want to talk about anything. It was fucking boring and I sneaked out and went back @12.

Helloween - Forever And One
What can I do?
Will I be getting through?
Now that I must try to leave it all behind
Did you see what you have done to me?
So hard to justify
Slowly it's passing by

Forever and one I will miss you
However, I kiss you yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies

Here I am
Seeing you once again
My mind's so far away
My heart's so close to stay
Too proud to fight
I'm walking back into night
Will I ever find someone to believe?

Forever and one I will miss you
However, I kiss you yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies

26 September 2011

School Based Experience (SBE) Day 1

Here we are, time for reflection of the day. Today was my first day at school as TEACHER to be. Its kind of weird, you know. In this training institute, all students have to go to experience school at least once before they go for their practicum. And today, early in the morning, all the TESLian Cohort5 went separately to their schools. I kind of miss you guys...

Earlier in the morning, my block was ran out of water. We have to go to the mosque to take shower as early as 5.30am. It was so difficult to get up at early as that especially when the morning was wet. Its kind of funny taking shower at the mosque. I feel like I'm one of the nomad/homeless people. LOL!

Put on some make up, wear nice Baju Kurung, and okay! I'm ready for school, SMK Tasek Utara. At school, I mingle around with sleepy head because I didn't have a good sleep last night. I got shock every time the school bell ringing. The sound is so disturbance and irritates me so much. We got boring lepaking at the staff room, then we went to canteen and taking breakfast. My friend and me spend almost 2 hours there, and we only go back to the staff room after we feel uncomfortable. (Because other teacher keep looking at us because we remain there for too long maybe) Hahaha.

Got nothing to do, my friend and I try to finish our task by collecting information about the school, having conversation with dicipline teacher En Jasni/Kpt Jasni, GPK 1 and GPK HEM. We went twice to the canteen because it was so boring and sleepy and we got nothing to do other than eating.

At 12 o'clock, I cannot bear the nuisance anymore. My friend and I sneaked out for a while and go back to the hostel. Luckily, the water is back and I got to wash out my clothes while waiting for 2.20pm to go back to school and sign the lock book.

As a conclusion: Im bored to death.

24 September 2011

Game Over.

Damn Man! Hari ni aku telah di game oleh sorang member aku yang bernama Pak Saiko. Dia memang hebat gila bab saiko2 orang ni. Tahap gangster dah. Bukan otai lagi. Game ape yang dia bukak? Game yang menguji... Walaupun aku cakap "kau ni perangai macam Sang Babis", tapi jauh di sudut hati aku, aku berterima kasih kat dia. Dia buat aku realise, once kita dah sayang orang tu, thats it. There is no reason why. We won't question. Damn. Thanks jugak sebab buat aku realise yang aku memang sangat sayang dia...
(tulis post sambil layan lagu Kalimah Cinta-Amy Search)

SIMPAN DIRIKU TERSIKSA
NAK KU LUAHKAN KU GENTAR
KEKURANGAN KU TERBONGKAR

SISI MU UMPAMA SYURGA
PELUANG EMAS KU JAMAH
BAHAGIA YANG KU CARI
AWAL DULU....

Sampai part tu je. Part lain kurang kaitan dengan hidup aku. Sekian entri kali ini.

22 September 2011

Servant Jamm-Cried Out


ServentJamm-Cried Out

When I heard on the lines
When I crossed so many times
But I still default again
When I cried out your name

Could you be by my side
Could you say I'm your life
But I have to stand again
To be with you till the end

Getting alert is a lie
But we can teach them to try
Is that thing that you do?
Come back in time just for you

They want to warn me all about
They want to see how do it out
Is it by walking on it by?
And head down and cry

Why I have such that face
I think I'm better off this place
This is where they have to be
Where the place wild and free

When I kiss your head goodbye
There's something burst in sky
WhenI had this chance again
To be with you till the end

Some said I hurt of my self too much
Some day I won't turn on the light
Cried outwhat you have done to me
Pulled the door and you gave me the key

Don't wanna grow too old too fast
One day there all be time at last
Make love is all that you have said
It's not easy to recreate

CRIED OUT YOUR NAME...



Would You-Chaise Lounge

You've called me
I heard too loud
You'll make me bleeding all the time

You'll come to me
I've know it all
So please don't make it hard again

You have my past time and hear it all
So don't screwing me all the time
Ain't that hard to make me smile
So stop the thing that makes me wild
I've heard you...

21 September 2011

A Poem For You.

You ask me why I love you
You ask me why I care
You ask me why you
Above anyone else there

All the things I know
Being with you make me glow
My blood stream overflow
World turns colourful like rainbow

I love you, you know I do
Thats the thing I can't undo
Love me, love me not
You are the best thing I've got.

-From Angie with Love-

15 September 2011

Happy Birthday To You

09 September 2011

Final Goodbye.

Dear My Sony Ericsson W960i,

We have been together for almost 4 years and maybe more. There were a lot things happen, a lot of memories to be remembered. But no matter how much I love you, I love my Popeye even more. His birthday is coming really soon and I don't have enough money to buy present for him. I know he doesn't need an expensive present but I want to give him one. I know you have been good to me but he gives me his best. I hope you forgive me for letting you go. You know how much you mean to me. I pray that your new owner will take a good care of you. Although you are not as good as when we were first met, I want you to know that I still like you. And again, I am sorry.

Truly,
Olive.

08 September 2011

Rindu.

Duduk jauh2, jumpa jarang2, rindu, oh! Bila rindu, tengok gambar2 lama, tengok gambar raya, dalam hati kata "Handsome jugak laki aku nih." Hahaha. Mungkinkah sebab rindu jadi macam tu? Rasanya macam tak. Sebab Popeye memang handsome pun pada aku. My taste (^_^)

Raya hari tu, tak sempat update. Popeye beraya dengan aku and family. Sangat terharu dengan effort dia. Sanggup datang jauh2, untuk beraya. Siap bawak bodyguard (Idzmi Hafiz). Sian Iz. Terpaksa teman Popeye beraya dari tengahari sampai malam. Dah naik merengsa aku tengok Iz malam tu. Dah lah diorang pakai baju Melayu. Kacak, ok! Nanti aku upload gambar sebab ni aku online guna laptop Lia (my roomate). Laptop aku tertinggal kat rumah.

Then masa gi KL raya ke berapa entah aku tak ingat, Popeye follow lagi gi rumah cousin aku. Comel je pakai baju kemeja baru. Wife cousin aku cakap Popeye handsome. Wah! Kembang beliau itu! Anti2 pun cakap Popeye handsome. Tapi, semestinya aku tak bagi tau Popeye nanti dia perasan syok sendiri. So, biar aku je yang tau. Nges3.

Em. Rindu Popeye. Lame dah tak main pool and melepak2 dengan dia. Dah bertambah jauh (-.-) Life Popeye as ADC sangatlah busy. Tak ada masa nak turun JB. Nak harap aku drive pergi KL, memang jangan diharap *Pemalas!*

Okaylah. Banyak lagi cerita best3 pasal raya tapi malas nak taip. Biar je aku simpan sendiri. Peace!

19 August 2011

Nasihat Seorang Teman

Hari ni, ada seorang member aku, bagi nasihat yang aku rasa aku perlu ingat sampai bila-bila.

"Kau, kalau ada masalah, jangan mengadu kat orang lain. Simpan sorang2, mengadu kat Allah je. Kau dah buat keputusan, jangan pernah rasa menyesal. Kalau kau mengadu kat orang, orang akan kata macam2, pendapat lain2, nanti akan timbul rasa kesal, lama2 kau kusut sendiri, menyesal dan makan hati."

Lebih kurang macam tu lah. You are the best bro. Thanks a lot for the advice.
Persoalannya. Mampukah aku?

12 August 2011

Ex-Boyfriend.

How would you feel if you accidentally met your ex/exes in Facebook/real life? As for me? I always want to burn him alive. Yeah. Seriously. Shooting his head would be way too easy for him to dead. He's the most coward, sissy man I ever met. Hate? If you find any words stronger than hate, that would be better. The worst thing is he is my ex-schoolmate so, whatever reunion whatever groups relate to my previous school, he will be added there. Oh, seriously... That creature is so fucking annoying. I always pray that SOB will be burned in hell FOREVER.

Quote of the day:
[An "ex" is called and "ex" because it's an EXample of what you shouldn't have again in future]