17 February 2015

Overwhelmed With Surprises!

My cousin had a son.
The other cousin is expecting one.
Step MIL is expecting mom too.
My BFFs are going to have kids before the end of the year.
My friends got engage! This is unbelievable truth!
TESL Bro is getting married.
One of the teacher in my school not-so-close-witch-I-hate-most got transferred!
Say...
Alhamdulillah...
I am sincerely happy for them.

Life at work is tougher than ever.
But this year, those kids are so obedient and easy to control.
They make me fall in love with teaching world.
For the first time ever.
I love you kids.
May Allah easy your journey towards the end.

02 February 2015

Welcoming Month of Love

Without my lover by my side. *sadis*
So, here we go. He finally sails away. Tata, Hubby! *wiping my tears*
Wow. Tough enough. Usually he'll be the one who will listen to all my whining and nagging but not in these few days. It will take him few days until he reaches his destination. *tsk! tsk! tsk!*
See you next month, Hubs!

24 January 2015

Minggu Yang Stress Di Sekolah.

Sangat gila, okay. Rumah aku dan sekolah jauh. 40 minit perjalanan. Tahun lepas, pengetua lama bersara dan dapat pegetua baru. Pengetuek ni baru naik jadi pengetua so ambitious tahap gila babeng yang mesyusahkan orang. Bayangkan, everyday kitorang terpaksa balik lambat pukul 5 Isnin sampai Jumaat. Aku sampai rumah pukul 6, ada yang pukul 7. Stress gila, okay. Dahlah dia nak update semua benda, buat segala file, bersihkan bilik2 yang di pegang (I'm the one incharge for language lab), classroom dan semuala on the spot. Lepas tu, dia bagi masa macam "Bila boleh siap ni, Cikgu? Minggu depanlah yea. Saya nak tengok." Lepas tu ko hagak2 bila kitorang semua nak buat? Ko hambek masa kitorang waktu petang dengan LDP segala lepas tu ko expect kitorang nak datang buat memalam? Bangang abadi. Serious okay! Dia memang harap lepas segala aktiviti balik pukul 5 tu, dia nak kitorang datang memalam siapkan kerja. Dan padanla muka dia sebab dah kena carut dengan kawan aku right on his face.

Kawan aku ni memang berdedikasi tau. Dia selalu datang awal sebab dia akan mulakan kelas pukul 7-7.20. Lepas tu baru first class start, kan? Dia akan curi waktu pagi tu untuk ajar budak kejap. Dan minggu ni as we know memang hectic and stressful week. Dia pegang Bilik Matematik so dia kena kemaskan dan set up bilik tu cantik2. Petang semalam, kitorang habis LDP pukul5. Semua cikgu dah balik tapi kawan aku ni tabah gi ambik langsir Bilik Matematik tu nak bawak balik rumah dan basuh. Ko mampu! Dan dia LELAKI, okay. Lepas tu lalula Mr. Pengetuek dan Sang Gelembainya (GPK) *BFFSFUCKU* nampak dia, Mr. Pengetuek tanya, "Bila cikgu nak bersihkan bilik ni cikgu" *AGAIN for the 1000 times.* Kawan aku cakap "Nanti Sabtu ni la saya datang bersihkan." (Tabahkan nak datang time weekend kalau aku merafak sembah ratu pon memang SORRY la). Pengetuek boleh reply "Eh, awak kan duduk sini datang la malam2 kemaskan". Kawan aku terus meletop dan dan tu jugak dan jawab "CIKGU, SAYA PUN ADA FAMILY" *sambil buat muka kekwat pukek, hempas pintu kereta dan blah.

B**** gila weh! Dia tak perasan ke dalam LDP tu semua orang dah tak larat penat gila. Dahlah jadual hari yang pack, pack sangat. Hari yang senggang memang ko boleh mengangkang je kat bilik guru sebab ada 1 ke 2 period je. B***** abadi betul. Semua cikgu sekarang dah macam cikgu single. Jumpa anak pukul5. Pergi sekolah awal pagi sebab dia buat rule baru, after 7.20 consider late.  Aku tak tau lah yang duduk dengan family tu dengan nak kemas rumah, jaga anak, masak, entah macam mana diorang handle tapi yang pasti memang semua orang PENAT. Dahlah penat gila, stress dengan kerja, hari2 balik lambat macam orang sekolah sesi petang, lagi nak push2 suruh buat itu ini. Aku ni tunggu masa je kalau dia berani persoalkan KENAPA aku tak set up Language Lab tu memang aku bagi ko penyapu ko pegi buat sendiri! Aku hari2 balik je collapse kadang2 tak sempat nak mandi. Pukul 3 ke 4 pagi baru bangun, kadang2 tak bangun sampai Subuh. Kepala Bana betul.

07 January 2015

How To Hold Your Foldable Bag And Keep It In Shape

Hi, everyone!
I believe all of you have handbags? What happen when you bag is foldable where it is not supposed to. It will irritate you to the max, right?  Longchamp is another story. So I have these kind of bags, I love it but it always not in shape.

My bag is exactly like this one

Because it is soft leather, it easily become out of shape when I wear it. But I don't want to waste my money by buying online bag shaper cause I have a lot of bags and it will cost me lots of money. So while I was reading reviews about bags, I came across this suggestion to make you own bag shaper. You can go to youtube and google it up. I google bag shaper and found this. A smarter way to keep my bag in shape. I will definitely going to DIY this using the chopping mate! Will update you my DIY bag shaper later. You can try this too. Just come across this idea. Daa~

02 January 2015

Happy Belated New Year!

LOL.
Here it comes 2015.
Meeting has started and I am not happy with the school just excited to meet my clique. Luckily I have them when all others are falling apart *I mean, in school*
Still, I am waiting for my offer letter, with hope 'they' will give me chance to further my study. I can't take school anymore. Pray for me, k.
Azam tahun baru?
-New Ring
-New Charms+Bracelet
-New High-End Bags
-Go holiday somewhere outside Malaysia.
That is all for the time being.
Daa~