31 January 2009

Dalam Hati Ada Taman 4

Aku dan Popeye memang bukan jenis orang yang puitis jauh sekali jiwang karat. Satu hari, disebabkan mood aku yang terlampau okay pada hari itu, aku cuba untuk mewujudkan situasi yang penuh bunga-bungaan antara kami. Tanpa berlengah, aku mula mengarang sebuah puisi English (poem) yang puitis gila giwang. Karang punya karang(kat SMS), okay dah cun. Send. Dengan segunung harapan, Popeye akan fly~fly~fly~ bila baca poem aku tu. 5 minit kemudian Popeye reply msg aku.

Popeye: Sayang, Thanks. Best lirik yang syg hantar td. Apa title lagu tu?

Tsk. Tsk. Tsk. Tsk. Tsk. Tsk. Tsk.
Title lagu?

Olive: B, tu ORIGINAL syg yang buatlah. Bukan title lagu. Sob3.

Percubaan gagal.
Sejak hari itu aku berhenti menjadi seorang yang puitis dalam SMS.
Mungkin aku patut memikirkan cara lain yang lebih baik untuk mewujudkan situasi bunga-bunga antara kami.

Tsk.Tsk.Tsk.

6 comments:

alhaqimi said...

aduyai..

lawak btol..(jap2 nak gelak ag)...=P

Raihanna said...

aya...adeyh2... aq rsa ko kena bagi shakespeare nye sajak la.. ko ade try x.. keh2..adeyh2

~ceRRy beRRy~ said...

alalala...sweetnye...
zul saje2 je tuh k0t..
saje nk kasi bakar2 sket...
sbnrnye dh fly2 jauh2 dah...hehehe...
:)

alhaqimi said...

aya, hang dah kene tag!!..

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

lagu?wahhahahahahhahaha

~aMira aLiaS~ said...

hati kering beb... hahahahahhaha
[kite ni senasib aya]