22 January 2009

Boyfriend Leftenan, Girlfriend Kapten.

Hai. Hari ni aku sibuk gila. Banyak gila kerja yang menuntut komitmen. Ditambah pula dengan acara selingan merajuk dengan Popeye(sampai sekarang) memang cukup membuatkan hari aku menjadi haru biru. Sebenarnya aku tengah menyiapkan karangan Psikologi Pendidikan. Tapi memandangkan dengan aku2 dah ter'psiko' sekali, baik aku melarikan diri menulis entri baru.
.
.
.

Senario hari ini yang kerap kita dengar:

"Eyh, Uols nak tau tak, Boyfriend I pangkat dia...Leftenan. Hari tu dapat pingat. Tn _____ selalu pergi jauh2 tau. Kapal dia besar, paling besar dalam Malaysia ni"

"Iols nanti kawin lalu bawah pedang. Nak buat majlis dekat Istana Kuda-kuda Emas. Kawin sekali seumur hidup Uols. Kalau boleh Iols memang nak jemput satu Malaysia. Yelah, Iols kan banyak duit"

"Iols dengan Tn _____ tak pernah makan dekat warung Uols. Low class. We Ols educated people. Makan dekat Hotel 5 bintang je Uols. Hotel2 3,4 bintang tu, bukan standard we Olslah nak pergi. Bukan ape, takut kembang tekak nak makan kat situ"

"Uols, nak tau tak, boyfriend _____ tu kan, main kayu 3. Simpan girlfriend lain. Eeee... Simpang malaikat 44. Tapi Iols tau Boyfriend Iols takkan berani main kayu tiga punya. Iols pandai jaga boyfriend, cantik, bergaya. Bukan macam dia tu. Selekeh aje 24jam"

"Perempuan-perempuan di Malaysia ni gediklah. Mentang2lah boyfriend Iols tu Leftenan, banyak duit, pakai kereta sport, sibuk nak mengendeng2. Tergedik-gedik. Tak tau malu ke? Muka kalau lawa tak pe lah jugak. Dah lah tak lawa, murah pulak tu"

"Uols, tak dengar ke gossip baru pasal ___________? Uols tak tau? Katak bawah tempurung betol la Uols ni"

"Boyfriend Iols pergi oversea. Beli macam2 untuk Iols tau. Beli tu...Beli ni... Ape? Boyfriend Uols jalan2 dalam Malaysia je? Tak beli apa2 untuk Uols, ek? Kesiannye. Lain kali Uols kena cari boyfriend kaya raya macam Iols. Bukan macam boyfriend Uols tu"

"Iols ada kawan tau. Kawan Iols tu memang kaki perampas. Semuaaaa... dia nak rampas. Tak kira la boyfriend orang, suami orang, apa2 janji ada words orang kat depan. Dia ni jenis perempuan yang suka orang berpangkat dan suka kikis duit orang. Iols takutlah nanti dia rampas boyfriend Iols.Tsk"

"Iols dengan boyfriend Iols kan, selalu juga story mory beskot meri pasal si dot.dot.dot tu. Gossip2 pasal si pot.pot.pot. Boyfriend Iols pon tak suka diaorang Uols. Siap kutuk2 lagi. Memang teruk kan si dot.dot.dot dan si pot.pot.pot tu"

"Eh2, apa? Uols punya boyfriend Leftenan Muda je? Sorry. Iols tak kawan dengan orang yang berpangkat rendah macam Uols. Nak jaga status Iols. Uols kawan la dengan orang yang setaraf dengan Uols, ok? Bye."
.
.
.

Aku memang rajin masuk forum-forum yang terdapat di internet. Dan salah satu topik yang dibicarakan adalah seperti di atas. Mungkin ada segelintir dari kita pernah bertemu dengan golongan sedemikian. (aku belum lagi). Semua yang di atas tidak ada kena mengena dengan yang hidup mahu pun yang telah meninggal dunia. Cuma cetusan idea yang terbit dari pembacaan rawak.

Semoga Allah menjauhkan kita semua dengan segala sifat yang terkutuk dan semoga kita sentiasa berada dalam pelihataanNya. Amin.


Gagah Setia

12 comments:

Raihanna said...

AYA!!! aq suke gile post ko yang ni...caya la babe....wakakakkakakaka......

~ceRRy beRRy~ said...

hehehe..suke2..
adehhh...
sape mkn cili mst trsa bahang pedasnyeee...
weeee~~~~

Raihanna said...

aya2... kapal laki die paling besar ek.. kapal pe tu aya.. TITANIC ke... keh2... fuyooo.. tak makan tempat murah2 sebab low class...ish2.. dasyat nye ke bongkak an nye.... x yah la.. lain la kalo die tu bini panglima... boleh lah wat camni... nie setakat lebey kurang je macam kita nak poyo2 lak... sengal je pompuan cmnih~

Nash Taj (^_^) said...

ppppeeeerrrhhhh...kerek nye org 2...brada sgt ke dia smpai org lain pn kne tmpias...brapa mlion bf dia blh bg...bsar sgt ke gji bf dia..??? ada sbesar gji cristiano ronaldo ke...??? gji RM gak kn...jgn gedik sgt...OPpPSsT t'lbh sdah hehehe....

m'Z faRa.. said...

sapekah orang itu...???
ekekeke....
bongkak sunggoh..!!!

Suraya Nordin said...
This comment has been removed by the author.
Suraya Nordin said...

Raihanna:
Trimas.
Aku rasa bukan Titanic sebab Titanic dah tenggelam. Titanic 2 kot...Hehehe
Cerry Berry:
Hiks. Tau tak pe...
Nash Taj:
Entahlah...Mungkin dia saudara dengan Pak Lah kot...
m'Z faRa:
Bukan ditujukan kepada sape2...Rawak je... Hehe

~aMira aLiaS~ said...

aya2.... siapakah??
pergh.. aku suka beb ko nye post ni...
berlagak giler minah gempeng ni dok??
wakakakaka...
org mesia ke ni??
isk2.. xngaku aku weyh.....
hahahahahahah

Suraya Nordin said...

Amira Alias:
Bukan sape2 la dear...
tapi ade kan?
kite sume tau ade...
Hehehe

~aMira aLiaS~ said...

ada2....
sure adenye......
berlambak2 siot...
ekekekekeke

atieus said...

sape org tu?? sape??? saposs??

*matila*

Olive said...

somebody
live in the middle of nowhere...
hiks.