16 February 2009

♥ Belaian Jiwa ♥

Ermm... Tengok tajuk pun dah tahu entri ni sangat jiwang,kan? Bagi aku peluanglah berjiwang-jiwang untuk satu entri ni,ok? Hik2...

Jumaat 13-Februari-2007
Sebenarnya aku+Popeye tak plan pun nak sambut Valentine. Tak pernah sambut pun. Kami patutnya jumpa 7/Februari/2009 tapi malangnya Popeye duty pada hari Ahad tu jadi secara automatiknya, terbatal. Kami decide nak jumpa 14/Februari/2009 which means jatuh pada Hari Valentine. Tak baik kan sambut Valentine. Tapi sambut Hari Kasih Sayang tak pe kot? Hehehe. Meriah betul KL malam Valentine tu. Ade roses, teddy, baloon. Jenuh jugaklah nak cakap... "No, thanks" pada mereka yang jual2 tu. Malam tu kami pergi makan kat Tarbush something. Lupa nama kedai arab tu. Dekat area BB la jugak. Food dia boleh tahan. Tapi tak sempat nak amik gambar sebab kami da terkam dulu food tu sebelum sempat camera dikeluarkan. Hahaha. Mula2 kami order Beriani Ayam dengan Lamb Chop je. Air-Mango Juice+Pepsi. Tapi bila dah makan half, rasa macam tak cukup. Kami mintak pulak Mix grill-ayam+kambing+daging yang membuatkan kami berdua rasa sgt full+gemok. Hahaha.

Sabtu 14-Februari-2009
Kami jumpa awal pagi. Awal pun dalam pukul 12 kot! Awal ke? Kemudian terus pergi ke Lowyatt. Cari external hardisk(1 tera) aku. Happy seyh dapat hd baru. Tak la laptop aku weng lagi. Full sangat. Lepas tu kami pegi breakfast+lunch=brunch. Nasi ayam+Milo Ais+Ice lemon Tea. Lepas makan, kami gerak ke Pavillion. Nak shopping-shopping sket sebab ade orang tu janji nak kasi aku hadiah+boleh pilih sendiri pulak tu! Best gile. Hehehe. Kami pun masuk Parkson. Sedang berjalan-jalan, budak 5 orang ni tahan kami(ada sorang lagi perempuan yang tukang amik pic). Ingat nak jual ape...

A:
Akak+Abang kejar masa ke?
Popeye:
Tak lah. Ktorg jalan2 je.
A:
Ok. Kami bukan nak jual apa2 cuma sempena Valentine ni ktorg nak dedicate lagu untuk Abang+Akak
Olive+Popeye:
Ok. (Angguk2)


Seindah...Tiada lagi kau ku ingatkan
Sayang kau hilang
Menanti...Biar sampai akhir hayat ku di dunia
ini
Kau tahu betapa ku sayang pada mu
Hanya bidadari sebagai ganti
Hanya takdir menentukan ia

Belaian jiwa...

Best suara diorang weh. Yang main gitar pun pandai. Lepas mereka nyanyi lagu tu......
A:
Ok, sempena Valentine ni, ktorg bagi peluang dekat Abang untuk cakap apa2 kat akak. Apa2 je, yang selama ni tak terluah ke...
Olive+Popeye:
(Malu2 weyhhhh)
A:
Ada pape yang Abang nak cakap kat akak?
Olive:
(Dah rasa macam nak menyorok kat mana2 dah)
Tiba2 kan, Popeye dengan sportingnya:
Popeye:
Sempena Valentine's ni saya nak ucapkan berbanyak-banyak terima kasih pada dia sebab menjaga saya selama ni. Dia sorang la yang banyak ambik berat pasal saya. Ktorg da setahun+++. (apa tah lagi dia cakap. Aku dah lupa sebab terkejut gila time tu)

Huuuuuuuuuuu~
Terharu~Terharu~Terharu~
Dia mana pernah confess menda2 macam ni apatah lagi depan-depan orang. Live lagi. Memang aku terharu gile+Happy gile+Rase nak terbang2 time tu jugak. Huhu!
Pastu adik tu bagi kami air mineral spritzer. Botol dia special jugak la. Ada bentuk love.


Lepas tu kami sambung perjalanan cari hadiah aku. Hadiah apa? Tu kena tanya Popeye lah. Aku malas nak cerita. Hehehe. Dah siap cari adiah, hari pun petang. Kami siap2 untuk dinner di sebelah malam kat The Ship. Mula2 nak buat reservation, tapi untuk Valentine mereka tak benarkan reservation. Kalau nak cepat kena pegi awal. So, lepas maghrib tu kami pun gi. Best sangat2!!!

Valentine's Love Feast Set Dinner


Romantic Place+Happening Evening+Gr8 food=PRECIOUS MOMENT

Waiting For Our Table...

Pictures speak louder than words



Right after dinner

Hehe...Kami order Valentine's set. So, dapat teddy sorang satu. Popeye sangat simple,kan? Pakai shirt jek. Cian sama dia. Sebelum pergi dinner ni baru sedar jacket dia hilang kat ATM Maybank. Tertinggal kat situ. Bila pergi tengok balik, dah takda dah...Sob.Sob.

♥LOVE♥

Lepas makan, kami pergi layan Shisha. Masih lagi di area BB. Aku mintak perisa Apple. Terkejut jugak aku sebab sekarang macam dah tak boleh layan shisha lagi. Rasa nak muntah seyh. Aku tanya Popeye

Olive : B boleh habis ke shisha ni? Syg da tak boleh masuk lagi la dengan shisha
Popeye: Boleh. Sepuluh pun boleh. Jangan risau.

Masa kami tengah sembang2, ada sorang baby ni, dalam 6 bulan kot, dia duk pandang je kami. Dia dekat bahagian dalam. So memang nampak jelas la muka dia. Comel sangat. Yang peliknya, dia pandang Popeye je, dia gelak. Pada hal Popeye acah2 sikit je.

Olive : Bb, that boy suka B la
Popeye : Comel budak ni
Olive : We should have one, someday...
Popeye : No. I want to have it for ten.
Olive : Huh????




Popeye+Olive+Shisha



Popeye the dragon. Banyak gila asap. Aku hembus2 tak kuar pape pun. Ceh. Finally, I give up. Maybe shisha and me are not meant to be anymore. Semua salah Popeye! He does not allow me to have shisha on my own... with friends. Untuk kebaikkan aku katanya. Ermm... Let it be... Lama kami sembang-sembang. Macam-macam yang kami share. Pasal childhood, parents, friends, study, works. Nah, kami tak pernah habis topic walau pun jumpa setiap hari. Tu belum lagi tambah dengan call+sms. I just feel right to share everything with him. Cuma, jangan sesekali cakap macam ni
"B, sayang rasa mamat tu handsomelah!"
Don't ever. Terus tarik muka dari happy2. Hahaha. Whatever it is, I'm truly happy with him and I know he is happy with me to. Thus, we are happy together. No doubt. (^_^)

Ahad 15-Februari-2009

Pagi tu kami jumpa dan pergi makan breakfast sama-sama di kedai mamak. Dalam pukul 11 kot. Satu kejadian yang tak dapat dilupakan sewaktu aku+Popeye tengah breakfast... Popeye pakai tangan, jadi dia nak pergi basuh tangan. Ada sorang nyah yang tengah Q nak ambik lauk, boleh pulak usha2 dia+buat muah2 kat dia. Peh... Tapi tu kira kejadian biasa. Aku pun tak faham kenapa nyah2 memang suka sangat usha dia. Dulu masa aku pergi beli perfume dengan dia kat Marc Jacobs tu pun nyah salesgirlman tu duk usha dia dari atas sampai bawah jugak. Tak boleh bla weh!

Tiket aku balik JB-4.30. Popeye balik Perak-5.30. So before bertolak ke destinasi masing-masing, kami pergi makan kat Secret Recipe. Kami sembang-sembang lagi. Rasa macam singkat sangat pertemuan 3 hari. Sedih pun ada gak. Tapi dua2 maintain cool. Lama jugak kami lepak kat situ. Sepanjang tengahari.



Nyum.Nyum.Nyum.

Kami order Valentine's Promotion set:

2 soup of the day
1 stewed aussie beef steak (for me)
1 pan grilled dory with lobster sauce (for him)
1 brownies with ice cream
2 sparkling juice (appletiser)

Tapi aku add up Mocha Blended sebab aku tak berapa minum sangat sparkling. Aku tak suka minuman berkabonat. Yang paling tak boleh blah, lepas abis main dish, waitress tu hantar brownies. Atas dia ada topping coklat+ice cream. Brownies tu pulak macam ala2 moist sikit. Memang sangat menyelerakan. Boleh pulak dua2 berebut2 nak habiskan aiskrim tu. Macam budak2 je. Yang paling best, Popeye tak puas ati sebab dia duk kumpul2 aiskrim tu dengan sudu, aku dengan kejamnya cilok semua aiskrim dia dan makan. Memang muka dia masa tu macam nak makan aku. : p
Lepas tu, dia amik aiskrim yang kat atas brownies tu, aku dengan kejamnya sekali lagi cilok yang dalam sudu dia pulak. Paling dia hangin, aku buat2 nak pujuk dia dengan suapkan aiskrim+brownies kat dia, bila dia dah nganga nak makan jek, aku terus tarik balik suap ke dalam mulut aku+buat muka...makanan ini sungguh lazat. Sekali lagi muka Popeye kelat+macam nak munuh aku. Hehehe.


Apasal budak ni happy sangat,ek?

Tunggu food sampai...
(^_^)

Kami dah full

Ketika jam menunjukkan pukul 3.45 p.m, kami gerak dari Secret Recipe ke Pudu. Aku naik bas dulu. Masa Popeye tengah tunggu bas, boleh pulak ada sesi Romeo & Juliet kat Pudu. Pudu, ok. Pudu. Popeye bagi tau aku kat mesej.

Popeye: Haha. Ade sorang2 mamat x keruan.. Dok ke hulu ke hilir tepi bas. Kol gf dia dalam bas ni dengan sangat feeling. Hahaha...

Olive: Macam la dia tak penah macam tu... Tapi takde la ke hulu ke hilier. Hahah.

Popeye: Mamat tu nak nangesh.. Muahahaha...
Popeye: Haha.. Dia maluuu.. B pandang jee.. Hahaha...Hahahaha...
Popeye: Hehe.. Dok tengok mamat romeo niy...

Olive : Overnyeh... Kan best kalo B camtu... Leh Sayang gelak guling2 dalam bas ni. Hahahaha...

Popeye: Eley, daripada nangesh dalam bas? Pastu B kene naek gak g pujuk... Tak pe aa... Sayang punye pasal...Bas dah gerak ni...Waa... Mamat tu ikot aa.. Samapi kat bukit tu.. Before masuk ke jalan besar. Btol2 rindu niy...

Olive : Jahatnye B niyh! B, pandang dia sambil wat muke macam ni 'takkan nak nangesh kot weyh. Pe barang'. Hahahaha

Popeye: Dia ikot lagi meyh...

Olive : Hahaha. Naek skali la wes. Parah gile. Awek dia camne? Nangesh2 ke? U should record it lah. Rogi tol!

Popeye: Daa... Cite romeo and juliet da abesh... Sekian...
Popeye: Tah.. Kewl je... Nangesh diam2 kot...

Olive : Ooo... B, jangan wat gitu tau. Nampak macam drama swasta jek... Hahaha

Popeye: Mesti aa tak... Kesian tengok... Hehe.. Mesti rasa sedey tu... Selalu da rase...Huhu... Biar aa meke...
Popeye: Kalau B wat, Sayang terharu tak?

Olive : Herk? Tak yah la B...

Popeye: Haha... Nak jugak... Nak jugakk...

Olive : Boleh jugak. Nanti Sayang kat atas record. Leh tunjuk kat bakal SEPULUH ORANG anak2 kte nanti. Kan? Kan? Bestnye... Bestnye...

Popeye: Haha... Teros tak jadik... Bapak Navy, Mak Askar... Nak romeo2...Haha... Tak leh..Tak leh.. Tak ganazz....

Moral of the story: Kita perlu bijak mengawal emosi di tempat umum. Jangan kantoi sangat meyh.

Tu je la apa yang kami buat weekend hari tu. Sampai sekarang pun, kalau aku teringat, masih lagi mahu tersenyum...
♥♥♥034♥♥♥

1 comment:

~aMira aLiaS~ said...

waaaaaaa... sgt romantik weyh....
jelesnye aq....
nak2 part kat pavilion tu..
pergh.. romantik hbs sey...

ape2 pun.. korg memang sweet....
sweet giler.....
hahahahahaha....