23 January 2011

Sedih la jugak.


Hari ni aku meet up dengan The Girls. Miss them. Semua excited nak dengar cerita pasal aku yang tak excited lansung itu. Huh. Mira dah nak bertunang dengan Shahril. Soon. Then next year kahwin. I'm happy for you, dear. Rai pulak family Iz nak datang merisik bulan 2 ni. And dalam bulan 8 bertunang. Wanie, calon dah ada, tunggu masa nak mengorak langkah seterusnya. Seriously, aku sangat happy untuk diorang.

Dalam pada rasa gembira, rasa sedih datang jugak. Sebab? Zaman2 hot bercinta dulu, pergi mess night sama2, ladies night, double date, then finally relation aku end up for nothing. And diorang pulak dah nak settle down. Aku? Terkontang kanting. Aku nampak macam strong tapi kadang2 aku pun tak pasti dengan diri sendiri.

Biarlah. Sekarang fikir future je. Tu yang paling penting. Tahun depan grad, then nak sambung belajar. Bila aku cakap, aku nak sambung master overseas, diorang masing2 kata, "Kau nak pergi bawak diri ke?". Hahaha. "No komen". Agak2? Tak de la. Tu memang impian aku dari dulu. Kalau grad pointer okay, rezeki ada, pergi la. Hopefully, duduk jauh dari sini akan buat aku lupa semua benda termasuklah mendelete memori2 lama yang kalau ingat pun duk melukakan hati je. Memang aku harap sangat2. Nak fikir benda yang happy2 je. Yang tak serabutkan kepala aku.

Sementara itu, semoga hati aku bertabah untuk mengharungi masa yang tinggal lagi setahun setengah ni.

Cheer up, Aya!

1 comment:

crazzy lil anna said...

chill laa aya...
everyone been thru dat k..
ana pown rase sedih gak
almost 5 years but end up nothing..
but life goes on can...
:)