03 August 2009

Popeye My Baby...

Entri ini didedikasikan khas untuk Popeye

Aku dalam class Educational Technology

Kelas ni bosan gile tau. Serious. Jadi, aku dan kawan-kawan yang tak de kerje ni pun mula la mengambil gambar. Aku pakai-Tshirt tak berjenama yang dibeli di Vietnam, SHAWL ROXY (pinjam dari kawan tak mampu beli), dan tudung macam biasa. Aku tertarik dengan pose poyo ni lantas laju je jari aku send gambar ni melalui MMS kat Popeye. Zaman siber la katakan. Handphone boleh 3G, MMS segala.
Kemudian Popeye reply:
"Sayang, kain pelikat sape sayang pinjam bawak pegi class tu?"
Sadis betol. Ingat nak puji gambar tu cun ke, ape ke. Skali... LOL. LOL. LOL.



Bila Popeye tengok aku pakai Shades/Sunglasses...
"Tak habis-habis pakai mata belalang dia tuh"



Bila Popeye nampak hard case sunglasses aku...
"Berape harga bekas sabun ni?"



Bila aku pakai hand bag...
"Sayang, buat ape bawak beg balik kampung ni? Kan kita nak pegi dating je."
"Ni hand bag ke karung. Meh sini karung tu tumpang letak barang"
"Tak berat ke bawak karung ni ke sana sini?"



Bila bagi tau Popeye aku nak beli Wedges...
"Boleh pakai kat kaki ke?"
Dia ingat KFC je ada Wedges. Huhu. Lelaki. Lelaki.
Bila jumpa+nampak aku pakai wedges...
"Oo... Ni la kasut yang beli hari tu, eh? Kayu rupanya. Nape tak cakap beli kayu je..."
"Abis la kena tebang pokok-pokok di hutan buat kasut sayang"


Bila aku pakai Baby-T...
"Sayang, sayang pinjam baju Hadi, eyh?" (Hadi a.k.a adik aku)


Uhuk. Uhuk.
Popeye jahat. Mari menangis air mata darah. Hahahaha.
Dia memang suka tengok expresi muka aku bila dia cakap macam tu. Meroyan-royan. Lepas dah merajuk-rajuk tu, pandai pulak dia pujuk balik. Terus tak jadi merajuk. Adeyh~
Ada je idea dia. Huhu. Rindu nak dating came Popeye lagi. Hiks.

P/S: Gambar adalah sekadar hiasan kecuali ambar aku. Credit kepada web mane tah aku cilok. Malas nak link. Hehe.

4 comments:

ana Yg Ceria said...

gitu la olive kawan dgn budak pakai bj popeye nie..huhuu cemburu xtentu arah..ada ja xelok d depan mata depa..kalau kuar sowng2 kuar dgn depa xpa la..hahah

'Cikgu Padi' said...

ala ciannya...tu la cara dia nak manje2....but sbenarnya its so sweet...take care

MeMeR said...

ak suka smua gambar yg hang letak especially shades tu,haha

alhaqimi said...

ala...comey nya...