11 August 2014

Hubby, Please Forgive Me...

Dear the sweetest Husband on Earth,

One fine day, you will read this post. I just want to tell you this. Yesterday, I lied to you. Masa tu kita nak siap2 pegi raya rumah Mak Long. B keluarkan baju Jovian yang baru je sampai hari Jumaat (Masa tu B mintak izin keluar pergi Bahau tapi tak cakap pergi post office ambik baju ni). Then you asked me,
"Macam tak pernah nampak je baju ni?"
And I replied,
"Eh, adelah Abang je tak perasan"
And I couldn't look into your eyes! Kalau tak sure kantoi tipu. Lepas tu cepat2 Baby gi masuk toilet, mandi. Wuwuwu. Tapi sebenarnya baju tu bukan baju lama. Memang baju baru pon. Niat B nak beli untuk hari raya haji tapi dah terpakai pulak! So, I should buy a new one la kot for Hari Raya Haji *ops*
I am so sorry, Hubby... As you know, I am a fan of Jovian. Then, ada sale! Then, ada my friend yang nak tolong belikan. What a waste kalau tak beli, kan?! RM420 jadi RM294. Murah, kan! See. Hubby pon setuju. So, Baby memang patut beli, kan?! *feeling guilty*

Hehehe. Or else Hubby memang tau kot tu baju baru tapi Hubby buat2 tak tau je. B rasa Hubby memang ada 6th sense kalau pasal ME. Usually Hubby akan cepat je tau kalau B beli barang baru.

Contoh, masa B gi Fareeda. I told you Baby gi sana beli untuk my friends and cousin. I bought 5 new designs then when you asked
"B beli berapa untuk B?"
I replied,
"Beli 1 je, stakat ni"
Then you asked
"Sure?"
I was like... (T_T)
Actually semua yang Baby beli tu 1 je untuk my cousin, the other 4 are for me tapi macam tak tau nak cakap macam mana. Niat pergi nak beli 1 or 2 je untuk kawan2 selebihnya tapi kan bila dah sampai sana jadi terbalik! Actually kalau x nak pakai boleh je jual balik tapi kan Baby macam nak pakai semua. Tsk! Tapi I nak beli GoPro! Tapi nak shopping benda lain jugak. Homaigod!

Here I present you the guilty Gabby by Jovian.

p/s: Really sorry, Hubs. But I can't say "never again". Love you!