28 April 2014

Jom Further Study...

All of sudden.
Kenapa???
Aku rasa otak dah tumpul sikit. Perlukan refreshment. Rindu nak study. Rindu suasana kampus. Rindu nak ada banyak masa untuk membaca.
Course nak ambil?
Master of Education TESL.
Kat mana?
UPM
Bila?
End of July ni tarikh tutup permohonan.
Nak buat master tentang apa?
Still thinking nak buat reasearch tentang apa tapi mostly pasal Listening n Speaking tapi tak spesifik lagi. Nak kaji dulu apa masalah utama murid2 kat sekolah. Do a lot of reading!
Financial?
RM17k overall tuition fee for 2 years (+-)
Cuba mintak biasiswa kot. Tak pon PAMA or Hubbyla :P
Tapi bila cakap ngan Hubby nak mintak biasiswa, Hubby cakap... Hai takkan pakai kereta mahal2 tapi mintak biasiswa? Buat malu je *SentapMakNak!*
Masa Kuliah
Perlu di survey. Kalau tak boleh cope CTG saja.


May Allah ease this journey. Teringin nak grad lagi sekali. Dulu grad with Hubby, mungkinkah kali ini grad with Baby? Kawan2 tolong doakan saya yea.

1 comment:

Jazz Lover said...

Semoga dipermudahkan urusan.