15 December 2012

Manage to Grab Pennny Chiffon Maxi Dress Mini Polka.

Bukan satu, tapi TIGA yea kawan2. Marilah kita menggila dengan first salary katenyoh! Budget macam salary kau 5 angka tapi sebenarnya Seribu sahaja you all. Sebab aku kan Cikgu Interim yang baru posting 16 Oktober 2012 so dapat la gaji half-month. Aku baru pakai yang warna hitam tu je yang merah dan blush still wrapped in poplook plastic malas nak kacau lagi. Sayang punye pasal. Hahaha. Ni semua size L yer. Dah try dulu beli polka size M, last2 terpaksa let go sebab aku kan ala2 kurus gitoh. (Kurus ker kau masalahnyer!). Pakai L barula selesa.

Korang nak tau tak, nervous gila masa tunggu thepoplook nih upload kat web. Dia kan akan upload stok baru setiap pukul 11 pagi. 10.30am aku dah stand by depan laptop you all. Harussss eksaited! Bukan apa, thepoplook punya Penny nih memang macam cempedak goreng panas. Upload je, 30 minit kemudian out of stock. Mujur jugak maybank2.u tak buat hal dan cepat send tag number. Rezeki kot. Masa tunggu Maybank bagi tag number tu, jantung haku punyelah gedebuk gedebak. Hish! Macam hape je. Bila aku da beli tuh, tengok kat page FB thepoplook, memang ramai yang tak dapat beli. Kesian tau. Aku faham perasaan diorang sebab aku pun pernah macam tu jugak! *Sobbing*

Review pasal blouse ni? Aku tak pakai yang tall. Aku beli yang biasa je. Dengan ketinggian 163cm berat 56kg, sesuai lah Size L. Size M boleh masuk tapi kalau L tu lagi looselah. Selesa dan memang best pun dress ni no wonderlah setengah jam je keluar kat thepoplook, habis terjual! 

Aku beli jugak Stephanie Blouse Beige Polka nih. Saja nak try, tapi macam tak seswais pulak dengan body aku yang sedikit gumuk ni. Macam nak let go. Kalau ada yang nak boleh PM or email aya_troublemaker@yahoo.com nak let go murah2 je baru sekali pakai.
Size M
Condition: 10/10
RM50 free postage
Worn Once (kejap je)
SOLD OUT

Oh ye, Mr. Popeye dah keluar orders TAK BOLEH BELI baju on9 dan barang2 (tupperware) lagi tau! Sorok2 ke, tak sorok2 ke, dah tak leh dah! Sebab? Baju aku dah banyak sangat (-.-). Tapi kan... Psssttttt... Jovian Mandagie nak keluarkan new collection kan???!!! Acaner! Acaner! *sambil duduk bersimpuh mengenang naseb!*

10 comments:

adorable ked said...

alamak kak suraya..
cantik! tapi tak muat la ngan saye.. huhu

Suraya Nordin said...

thanks ked :)

Anonymous said...

ayaaa..nak baju polka dot tu tp muatkah aku?aku kan lg mok dr ko..hehe -qilah-

Suraya Nordin said...

oiiii muatlah ko kan dulu ade pakai bj aku. since when pulakkk ko lagi gemuk dari aku nih?

lolo said...

nak beli bole x

lolo said...

nak beli bole x?

lolo said...

kalo.bole.... mintak.hubungi saya 0133193600

Suraya Nordin said...

Sorry sis yg dress sy tak jual. Sy jual yg blouse tu je...

Nour Eyla said...

sis if nak letgo dress poplook tu i nak k :)

Suraya Nordin said...

Sorry sis da let go semua lane da...