11 November 2009

Chenta Ati Saye...

Korang tau ke 9 November Hari ATM? Aku tak tau dan tak pernah ambik tau. Aku tau pun sebab Popeye kene kawad dekat Sungai Besi. Punyela heaven. Popeye in KL! Yeah! Boleh kata every day aku pi menempel kat Kem Sungai Besi tu. Minum sama-sama, keluar malam sama-sama. Sampai sanggup tak balik rumah masa gap paper. Kalau tak tu, habis paper je chaboot la. Jangan harap nampak muka aku kat UPM ni. Hehe

Ni first time aku jumpe Popeye time dia pakai uniform color biru, siap dengan drill boot. Kacak. Kacak. (Ape kes puji boyfriend sendiri). Lantak pi orang nak cakap ape. Tapi siyes la tengok beliau begitu hati ini lagi terpaut. Walaupun Popeye tak macam zaman-zaman beliau kadet dulu, tapi tehtap suke jugak. Well, sekarang dia dah ada pewot cikit. Kes3.




Baju nak gediks same jugak biru. Hak2. Tapi Popeye tak masuk kawad pun. Sebab dia demam, kene hujan a day before hari kejadian. So dia leh duduk kat aku sama-sama tengok bunga api. Hiks. Best. Best.

Tak pernah2 seumur hidup aku pegi Hari ATM. Best sebab aku memang suka tengok orang kawad+pakai uniform. Smart gile aa. Semua ada. Darat+laut+udara. Dapatla cuci mata. Nges3. Tapi aku dah kene warning awal-awal dengan Popeye. Jangan nak gatai cakap-cakap dengan lelaki lain. Plus, dia ade je kat sebelah aku every now and then. So, tak de chance la nak usha2 orang lain. Hahaha. Saye suke bila kamo jelous, Babe. Best amat. Wink* Wink*

Lagu-lagu yang band diorang mainkan pun suma lagu yang aku tahu. Tapi yang tak bestnye malam tu hujan. Kesian askar-askar tu. Berkawad la jugak dalam hujan tu. Tapi nak buat macam mana kan. Sedia berkorban katenyer. Event ni dibuat malam. Jadi, tak ramai yang datang. Katenyer untuk ATM dan family terdekat je. Macam tak berapa nak diwar2kan jugak la.

Malam tu, baru aku tahu pegawai kawad guna pistol. Selama ni aku ingat diorang guna pedang je. Ape tah nama pistol tu. Popeye ade cakap, tapi luposlah. LLP pulak kawad pakai Styer. Ringan jugak la beban kat bahu. Alangkah bagusnya kalau tauliah PALAPES nanti pun guna styer. Tak payah nak hangkut M16 yang berat amat tu ke hulu ke hilir.

Abis event tu, aku dan kawan-kawan pegi dinner kat Mapley Sungai Besi. Lepas tu, kami decide nak overnight. Popeye yang sakit-sakit tu pun nak join sekali. So, pegi ambik Popeye kat Transit Jalan Semarak before pegi movie. Selesa giler tempat Popeye stay. Siap ada aircond segals. Macam apartment la.

Dah ambik Popeye, macam biasa la berebut dua-dua tanak drive dan last2 Popeye kene drive jugak la kan. Mestila dia yang mengalah. Hahaha. Next, gi tengok late night movie kat Pavilion. Yang bestnye Valet parking tak de orang jaga. Dapat la kami parking free malam tu. Kalau tak melayang jugak RM8. Kami tengok cerita Phobia. Best. Best. Terjerit-jerit la jugak masa tengok tu. Hehe.

Lepas movie, gi Old Town White Coffee Cheras. Mane lagi nak melepak, kan? Tu je la port favourite aku dengan kawan-kawan. Lepak sana sampai pukul 6 sebab gate kolej UPM bukak after 6. Then, hantar Popeye gi transit balik sebab pagi tu dia dah nak gerak balik ke Lumut. Punyela ngantuk masa drive dari Jalan Semarak ke UPM tu. Adoiyai. Tak leh blah. Mujur la tak berlaku pape. Huhu.


The whole night sangat best. Popeye is so sweet. Masih macam dulu-dulu. Even tak sihat, willing nak keluar dengan aku dan kawan-kawan. We both was very happy. Tak sabar nak tunggu bulan depan untuk jumpa Popeye lagi. (^_^)

6 comments:

~aMira aLiaS~ said...

wes... event ape ni?
wah...!!!!! ala2 mantap gitu... heheheheheehheeee...
best3x...
jeles ak.....

MeMeR said...

Yg penting beg bonia tu!!!

rus_selz said...

sapela tukang amek gmbr yg sweet tu...isk...lawa gla dia amek gmbr tu kan...

Olive said...

~aMira aLiaS~: Ni hari ATM je. Ade sambutan sikit gabung darat-laut-udara.
MeMeR: Hahah. Menyesal bawak beg bonia tu. Ari ujan. Menangesh mak!
rus_selz: Pic tu sape amik? Ade la sorg kawan aku yang cumels+baek ati. Muah2. Hiks.

Litt[L]E`StAr said...

waaahh sungguh suwit ini due org loveydovey~

Litt[L]E`StAr said...

waaahh sungguh suwit ini due org loveydovey~