30 July 2009

UPM Ditutup.


Di saat aku blur nak buat draf assignment Dr. Ghaz-Language Deficient Learner, hari Rabu pulak presentation Edu Tech(dah siapkan slide show dah pun), malam Rabu ada kawad pembukaan sukan inter kolej, tiba-tiba masa brunch...

"Hari ni NC akan confirmkan whether cuti or tak"...Salah seorang kawan aku bagi tahu.

WTF-What The Funny?

Apesal cuti? Aku tak tau pape pun? H1N1 dah teruk sangatkah di UPM sampai nak tutup? Nampak sangatla aku tak ambik tahu hal sekeliling. Busy dengan hidup aku je. Keh3.

Cuti? Aku gembira
1-Kasut kawad aku tak kilat lagi. Cuti bermaksud tak de kawad pembukaan sukan inter kolej tu. Yeay!
2-Assignment Dr. Ghaz tu aku malas nak baca weyh. Jenuh la baca article+bla3 (bosan gile. Sumpah bosan)
3-Baju aku tak basuh. Cuti bermakna boleh bawak segala baju balik rumah. Serahkan pada yang pakar(bibik). Malas...!!!
4-Boleh bersenang lenang menjadi 2nd Ma am di rumah. Hik2.

Cuti? Aku Geram
1-Balik rushing2. Jamn sepanjang jalan nak pegi tol. Macam cuti 1 Malaysia!
2-Slide show untuk Edu Tech aku dah siapkan dowh! Skali tak jadi present. Macam agak penat ye rushing2 untuk siapkan slide tu. Cis.
3-Cuti mid sem Bulan 8 dah ditarik! Jangan mimpi nak cuti dah bulan 8 ni. Latihan berterusan seminggu mesti dibatalkan atau ditunda jugak. Aku dijadualkan pergi menembak Launcher kat Gurun 15 dan 16 Ogos. Lepas menembak naik Gunung Jerai. Apekah! Sume cancel sebab H1N1. ~Bengang~
4-UPM Keluarkan pekeliling kul 3 petang. Lambat gile.

Kepada kawan-kawan ROTU dan TESLian, Selamat Bercuti Mengujat(mengejut). Marilah sama-sama bersedih kerana tak de mid sem dah lepas ni. Belajarlah dengan bersungguh-sungguh sebaik sahaja cuti tamat (poyo gile ayat).

4 comments:

~aMira aLiaS~ said...

amboi.. suke xde training ye...
hahahahaha...
lepas ni kena plan le nak p lumut dengan ko... wakakakakakaka

~ceRRy beRRy~ said...

hehe..mcm sama plak..
di saat2 manyakkk gler keje kene siapkan..
tetibe jek diberi cuti..hehe
suke tp x suke plak bila die potong cuti mid sem :(

MeMeR said...

dah xdapat nak puasa pertama kat umah kan

fetty said...

ak x cuti kot...hari2 g spital, alhamdulillah tak kne ppe~