12 June 2010

Gaduh di blog sebab lelaki?

Since aku buat macam tak da kerja tapi kerja melambak saja tak nak buat kan, aku saja lah melayari blog2 yang ada di alam maya ni. Macam2 blog aku jumpa. Tapi dalam banyak2 blog, aku paling tak boleh bla blog yang bergaduh pasal lelaki? Oh puh-leeez. Banyak2 topik kau boleh nak bengang2 kat blog pasal berebut lelaki? Sungguh lame ok. Kesian betul.

Aku tau blog kau is yours. Totally. I'm just an outsider. Tapi tolonglah sedar, kalau lelaki tu yang pergi cari perempuan lain, sangat tak worth it kau nak mengamuk macam gile meroyan kat blog, okay. Lelaki macam tu patut kau bakul sampahkan aje, cari lelaki yang lagi worth it untuk kau sayang2. Dan kalau perempuan tu yang kacau boyfriend kau, tapi boyfriend kau tak nak kat dia, dan dia memang pipi tak mancung hidung macam serombong, mengendeng boyfriend kau, silelah berhenti dari menulis yang bukan2 di blog dan mula berfikir. Yakin la dengan kelebihan yang ada pada diri kau. Kalau dia tak pilih kau, dia yang rugi. Bukan kau. Paling mudah kau angkut je boyfriend kau tu jumpa perempuan psiko tu depan2 biar dia malu sendiri. Kalau still tak diam kacau boyfriend kau jugak, belasahkan aje. Padan muka kan. Hati pun puas.

Bergaduh berlawan kata di blog, aku lagi hebat, dia sayang aku, kau bitch, whore, whatever. Useless gile. Sedarlah kau sedang membuat lelaki tu rasa "hell, yeah. I'm hot!". Tak perlu, okay. Secara tak lansung korang membuat ego lelaki itu bertambah2 tinggi melangit. Macam mana sayang sekali pun, berfikirlah dengan waras. Dan the best 2 blogs drama yang aku baca, PEREMPUAN, bergaduh sebab seorang lelaki and in the end, lelaki tu sebenarnya pilih orang lain. Bukan kau atau dia. Yang both tak tahu tapi korang 2 duk gaduh pasal lelaki tu. Abang, B, Sayang, lu gua minah pe jadah semua.

Tolonglah. Walaupun aku sukakan drama, tapi aku benci gila drama macam ni buat kaum perempuan nampak weak. Memanglah sometimes ada benda kita depends kat lelaki jugak, tapi jangan la terlalu buta dengan cinta. Kalau dia memang nak kau, no matter Miss World kejar dia pun, he will finally choose you.

Sekian, entri emosi ini tamat di sini.

1 comment:

HonEyBuNNy said...

huh...wat maloo ja kn kaum kita...aduss.s..