27 April 2009

Akhirnya.

Akhirnya, saat yang ditunggu2 tiba. Persoalan tentang assignment, mengejar due date, belajar last minutes, bangun pagi nak pergi kelas, tidur dalam kelas semua telah aku tinggalkan di belakang. Sebab? CUTI beb!!! CUTI! Sem ni dah habis. Tamat. The End. Tahun depan, jadi budak second year. Ow, yeah! Rasa kejap je? Tak la jugak. Aku yang belajar ni rasa setengah mati kebosanan. Overall, exams went well. Very well. Except for Trends in Language Teaching paper. Memang tahap neraka berdarah btol. Paper ni memang paper sengal ubi yang aku expect akan drag menjatuhkan pointer aku. Damn. Tsk. Tsk. Tsk.

Akhirnya, cuti datang lagi. Pergi mati dengan semua pointer apa ke jadah. Dah tak nak fikir. Nak enjoy cuti ni. Habis-habisan. Ke mana bercuti? Belum di ketahui tapi nampaknya macam bakal menjadikan Timur Tengah sebagai destinasi. Mungkin. Tak pasti. Tengok bajet 2009. For the time being aku mengadap komputer 24/7 menjadi pirate berjaya. Ow, yeah!

Akhirnya, bila cuti, seperti biasa, banyak kenduri kawen. Majlis dalam jangka masa terdekat yang dianjurkan orang-orang yang terdekat di hati aku:

Along-Buddy aku akan kawen pada Mei 2009
Aj-one of my beloved buddies akan menamatkan zaman bujang pada 6 Jun 2009.
Bang Chik-Cousin aku akan kawen pada Mei 2009 ni jugak
Wanie-Beloved cousin aku akan bertunang pada 7 Jun 2009
Angah Bal-Cousin aku akan kawen padal November 2009

Di ikuti Kak Lang Fitri (adik Angah Bal) tapi aku tak sure bila. Ada lagi seorang sahabat aku pun dengarnya dah pergi kursus kahwin? Huhu. Yang penting semua pun nak kawen dah. Dan tanya, bila turn aku? Rileks la beb. I will turn 22 this July. So, aku baru 21 tahun la kiranya. Belum 22 lagi, ok?! It is too early to think about marrige. OMG. Kawin???! Takut aku. Tanak fikir!

Akhirnya yang tak berapa nak akhir, parents Popeye balik cuti sekolah bulan 6 ni dan nak jumpe aku. Tak tau lagi macam mana. Nak jumpa ke? Tak nak? Entah... By the way, semua orang, WISH ME LUCK!

3 comments:

~aMira aLiaS~ said...

wah aya.... hikhikhik...
chaiyok2!!!!!
control ayu seket eh..
heeeeeeeeee...
bakal jmpa mertua ni... [weyh, dah beli baju lom? wakakakaka]

weyh.. p holiday jgn lupe bwk ole2..
kihkihkih....
nway.. selamat bercuti..
btul3x... p jahanam dgn pointer2 yg menyaktkan mata tu....

rindu ko aya...

Olive said...

hik2...
byk la ko punye control ayu
aku ni x sure lg la nk g jumpe ke tak
adeyh~

holiday tu pown tak sure lg
tp aku harap btol2 pi la
hik2.

rindu ko jgk.mwah!

s a L o m a said...

sekarang etihadairways.com ada buat promotion..

emirates.com pun ada..try la mana2.happy holiday!